Parelhoen met tijmkorst

Parelhoen met tijmkorst
MoeilijkheidGemiddeld
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Fileer de parelhoenen.

  3. Hak de knoflook en een handvol tijmblaadjes fijn. Meng met het paneermeel en rasp er de Parmigiano Reggiano onder. Meng grondig en kruid met peper en zout.

  4. Klop de eieren los.

  5. Zet de aardappelkrieltjes in de voorverwarmde oven. Stoof intussen de prei met het klontje boter, een scheut water, peper en zout.

  6. Verhit de olijfolie in een pan.

  7. Haal de parelhoenfilets eerst door het losgeklopte ei en daarna door het kruidige paneermeel. Bak de gepaneerde parelhoenfilets enkele minuten aan beide kanten in de pan en zet nog 5 minuten in de oven.

  8. Serveer met de aardappelkrieltjes en gestoofde prei. Werk af met tijm.