De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Parelhoen met tijmkorst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen2
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Tijm Tijm
Paneermeel Paneermeel2 el el
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas50 g g
Eieren Ei2
Krielaardappelen Krielaardappel
(met rozemarijn en zeezout)
425 g g
Preistengels Preistengel4
Boter Boter20 g g
Olijfolie Olijfolie4 el el
Zout Zout
Peper Peper

Parelhoen met tijmkorst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(13)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Fileer de parelhoenen.
  3. Hak de knoflook en een handvol tijmblaadjes fijn. Meng met het paneermeel en rasp er de Parmigiano Reggiano onder. Meng grondig en kruid met peper en zout.
  4. Klop de eieren los.
  5. Zet de aardappelkrieltjes in de voorverwarmde oven. Stoof intussen de prei met het klontje boter, een scheut water, peper en zout.
  6. Verhit de olijfolie in een pan.
  7. Haal de parelhoenfilets eerst door het losgeklopte ei en daarna door het kruidige paneermeel. Bak de gepaneerde parelhoenfilets enkele minuten aan beide kanten in de pan en zet nog 5 minuten in de oven.
  8. Serveer met de aardappelkrieltjes en gestoofde prei. Werk af met tijm.