
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parelhoenen Parelhoen | 2 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Tijm Tijm | ||
Paneermeel Paneermeel | 2 el el | |
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 50 g g | |
Eieren Ei | 2 | |
Krielaardappelen
Krielaardappel (met rozemarijn en zeezout) | 425 g g | |
Preistengels Preistengel | 4 | |
Boter Boter | 20 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 4 el el | |
Zout Zout | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParelhoen met tijmkorst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Fileer de parelhoenen.
- Hak de knoflook en een handvol tijmblaadjes fijn. Meng met het paneermeel en rasp er de Parmigiano Reggiano onder. Meng grondig en kruid met peper en zout.
- Klop de eieren los.
- Zet de aardappelkrieltjes in de voorverwarmde oven. Stoof intussen de prei met het klontje boter, een scheut water, peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Haal de parelhoenfilets eerst door het losgeklopte ei en daarna door het kruidige paneermeel. Bak de gepaneerde parelhoenfilets enkele minuten aan beide kanten in de pan en zet nog 5 minuten in de oven.
- Serveer met de aardappelkrieltjes en gestoofde prei. Werk af met tijm.