Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parelhoenen Parelhoen | 1 | |
Boter Boter | 100 g g | |
Knolselders Knolselder | 0,25 | |
Pompoenen Pompoen | 1 | |
Wortelen Wortel | 3 | |
Krielaardappelen Krielaardappel | 850 g g | |
Wildfond Wildfond | 20 cl cl | |
Blauwschimmelkaas Blauwschimmelkaas | 50 g g | |
Luxepensen Luxepens | 2 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParelhoen met wintergroenten, blauwschimmelkaas en luxepens
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kruid de parelhoen met peper en zout en leg in een braadslee. Snij de boter in blokjes en verdeel bijna alle boter over de parelhoen. Bak de parelhoen 45 minuten in de oven.
- Maak intussen de knolselder, pompoen en wortelen schoon en schik in een braadslee. Rooster de groenten in de oven. Bak ook de krielaardappelen in de oven.
- Warm de wildfond op en roer er de blauwschimmelkaas onder. Bak de luxepensen op een matig vuur in de rest van de boter.
- Versnij de parelhoen en serveer met de gebakken groenten en krielaardappelen, de kaassaus en luxepensen.
TIP: Dit hoofdgerecht maakt deel uit van een selectie toprecepten waarmee je een heerlijk feestmenu kan samenstellen. Ontdek hier de andere gerechten uit onze selectie en vervolledig je menu!
ONZE WIJNTIP: Antoine Borget Côte-Rôtie AOP, 2012