De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Parelhoen met wintergroenten en truffelrisotto

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parelhoenen Parelhoen1
Pastinaken Pastinaak2
Aardperen Aardpeer2
Spruitjes Spruitjes200 g g
Knolselders Knolselder0,5
Wortelen Wortel60 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Water Water
Risotto met truffel Risotto met truffel300 g g
Sjalotten Sjalot4
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Kruiden Kruiden
(gedroogde bieslook en peterselie)
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Benodigdheden

Aluminiumfolie Aluminiumfolie

Parelhoen met wintergroenten en truffelrisotto

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(3)

Bereiding

  1. Schil en snijd alle groenten in blokjes (de knolselder en wortelen iets dunner, omdat die dan gelijktijdig kunnen garen met de zachtere groenten), voeg olijfolie toe en meng die goed onder de groenten. Kruid met peper en zout en bestrooi met de gevriesdroogde kruiden. Dek af met aluminiumfolie en plaats alles 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C, zodat ze garen en lichtjes konfijten.
  2. Snijd 4 filets van de parelhoen en strooi er gevriesdroogde kruiden over. Kleur ze op een hevig vuur aan in boter en leg ze daarna in een ovenschotel. Deglaceer de pan met de kippenbouillon en laat wat inkoken. Voeg de bouillon toe aan de garende groenten.
  3. Plaats de parelhoenfilets in de oven bij de groenten en laat nog 10 minuten meegaren.
  4. Presenteer de groentemengeling op een warm bord en leg de parelhoen op de groenten. Overgiet met wat olijfolie en serveer er de truffelrisotto bij.