
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mandarijnen Mandarijn | 4 | |
Appelsap Appelsap | 250 ml ml | |
Honing Honing | 2 el el | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | |
Parelhoenen
Parelhoen (versneden) | 2 | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 1 el el | |
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 5 | |
Winterpuree
Winterpuree (van zoete aardappel) | 800 g g | |
Peterselie Peterselie | takjes takje | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParelhoen met witloof en winterpuree
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Boen de mandarijnen schoon en rasp de schil. Pers ze daarna uit. Meng de mandarijnrasp en het -sap met het appelsap, de honing, geperste look, een scheutje olie en zout tot een marinade.
- Kruid de stukken parelhoen met de garam masala-kruiden, peper en zout. Leg in een grote ovenschaal en giet er de marinade over. Dek af met folie en laat een nacht marineren.
- Laat de parelhoen op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven tot de parelhoen zo goed als gaar is. Keer de stukken halverwege om. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Verwijder de kern van de witloofstronken en halveer ze. Leg er de laatste 20 minuten de witloofstronkjes bij.
- Bereid de puree zoals vermeld op de verpakking. Schep de parelhoen en het witlof op een mooie, grote schaal. Giet het bakvocht door een zeef en laat tot de helft inkoken. Schenk de saus in een kommetje en werk de parelhoen af met de peterselie. Geef er de puree bij.