Parelhoen met witloof en winterpuree

Parelhoen met witloof en winterpuree
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:10 u

Voorbereiding

  1. Boen de mandarijnen schoon en rasp de schil. Pers ze daarna uit. Meng de mandarijnrasp en het -sap met het appelsap, de honing, geperste look, een scheutje olie en zout tot een marinade.

  2. Kruid de stukken parelhoen met de garam masala-kruiden, peper en zout. Leg in een grote ovenschaal en giet er de marinade over. Dek af met folie en laat een nacht marineren.

  3. Laat de parelhoen op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven tot de parelhoen zo goed als gaar is. Keer de stukken halverwege om. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Verwijder de kern van de witloofstronken en halveer ze. Leg er de laatste 20 minuten de witloofstronkjes bij.

  4. Bereid de puree zoals vermeld op de verpakking. Schep de parelhoen en het witlof op een mooie, grote schaal. Giet het bakvocht door een zeef en laat tot de helft inkoken. Schenk de saus in een kommetje en werk de parelhoen af met de peterselie. Geef er de puree bij.