
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Penne Penne | 450 g g | |
Grana padano Grana padano | 100 g g | |
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 1,7 l l | |
Aubergines Aubergine | 3 | |
Uien Ui | 2 | |
Ricotta Ricotta | 100 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 3 | |
Basilicum Basilicum | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | ||
Zout Zout | ||
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPasta alla Norma
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snijd de aubergines in de lengte in vieren, besprenkel ze met wat zout en laat ze 30 minuten uitlekken in een vergiet.
- Bestrooi de auberginerepen met oregano. Doe wat olijfolie in een grote pan en bak de aubergines goudbruin. Snijd ze in hapklare stukken en zet ze even opzij.
- Doe wat olijfolie in een kookpot en fruit de ui samen met de look aan. Voeg de helft van de aubergineparten en alle tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Kruid met peper, zout en oregano.
- Zet het vuur zachter en laat de saus minstens 1 uur zachtjes sudderen. Doe er de overgebleven aubergine bij en zet de saus nog 10 minuten op het vuur. Werk de saus af met wat gescheurde basilicumblaadjes.
- Meng de ricotta met wat geraspte grana padano en zout. Kook ondertussen de penne beetgaar in kokend, gezouten water. Giet de pasta af.
- Voeg wat saus bij de penne en giet er 1 eetlepel kookvocht bij. Meng de pasta goed met de saus, zodat ze niet kleeft.
- Doe de pasta in een diepe kom. Lepel er wat saus over en werk af met wat ricotta en basilicumblaadjes.