Pasta met gegrilde feta en tomaten

Pasta met gegrilde feta en tomaten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pers de look en roer onder een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Pel de sjalotten en snij in partjes.

  2. Leg de feta in een ruime ovenschaal. Halveer de tomaatjes en leg ze samen met de sjalotten rond de feta. Bestrooi met de chilipeper en tijm en giet er de lookolie over.Zet 40 minuten in de oven.

  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water. Snij het brood klein en bak het in olijfolie goudbruin en krokant. Kruid met cayennepeper en zout.Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.

  4. Prak de tomaten, sjalotten en de feta met een vork door elkaar. Voeg de pasta, de citroenrasp en het kookvocht toe en meng alles goed onder elkaar. Werk het gerecht af met de verse basilicum en het broodkruim en serveer meteen.