De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pasta met gegrilde feta en tomaten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot2
Kerstomaten Kerstomaat350 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Citroenen Citroen
(geraspte schil)
1
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Feta Feta200 g g
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 el el
Chilipepers Chilipeper
( in ringen)
1
Pasta Pasta300 g g
bruin brood bruin brood2 sneetjes sneetje
Cayennepeper Cayennepeper
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Pasta met gegrilde feta en tomaten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(500)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pers de look en roer onder een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Pel de sjalotten en snij in partjes.
  2. Leg de feta in een ruime ovenschaal. Halveer de tomaatjes en leg ze samen met de sjalotten rond de feta. Bestrooi met de chilipeper en tijm en giet er de lookolie over.Zet 40 minuten in de oven.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water. Snij het brood klein en bak het in olijfolie goudbruin en krokant. Kruid met cayennepeper en zout.Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  4. Prak de tomaten, sjalotten en de feta met een vork door elkaar. Voeg de pasta, de citroenrasp en het kookvocht toe en meng alles goed onder elkaar. Werk het gerecht af met de verse basilicum en het broodkruim en serveer meteen.