Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Ardeense oesters Ardeense oester | 4 | |
Pasta
Pasta (spirelli) | 400 g g | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Savooikool Savooikool | 0,5 | |
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 1 | |
Mascarpone Mascarpone | 200 g g | |
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | |
Groentebouillon
Groentebouillon (+ 200 ml heet water) | 10 g g | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | 0,5 tl tl | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | |
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt) | 2 el el | |
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPasta met groene kool en Ardeense oester
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snijd de groene kool in dunne reepje en verwijder de harde stukken. Blancheer de kool in licht gezouten water. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
- Fruit de uit met de look glazig in olijfolie. Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg dan de geblancheerde kool toe en roerbak nog eens 2 minuten. Schep er de mascarpone onder en voeg de room en het bouillonblokje toe. Giet er het water bij. Laat 2 minuten op een zacht vuur sudderen. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
- Bak de Ardeense oester in boter goudbruin en gaar. Giet de pasta af en meng onder de romige groentesaus. Verdeel over de borden. Snijd het vlees in reepjes en leg bovenop de pasta. Werk af met de kaas en de bieslook.