Pasta met groene kool en Ardeense oester

Pasta met groene kool en Ardeense oester
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Snijd de groene kool in dunne reepje en verwijder de harde stukken. Blancheer de kool in licht gezouten water. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.

  2. Fruit de uit met de look glazig in olijfolie. Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg dan de geblancheerde kool toe en roerbak nog eens 2 minuten. Schep er de mascarpone onder en voeg de room en het bouillonblokje toe. Giet er het water bij. Laat 2 minuten op een zacht vuur sudderen. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.

  3. Bak de Ardeense oester in boter goudbruin en gaar. Giet de pasta af en meng onder de romige groentesaus. Verdeel over de borden. Snijd het vlees in reepjes en leg bovenop de pasta. Werk af met de kaas en de bieslook.