De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pasta met groene kool en Ardeense oester_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Ardeense oesters Ardeense oester4
Pasta Pasta
(spirelli)
400 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Savooikool Savooikool0,5
Preistengels Preistengel
(in ringen)
1
Mascarpone Mascarpone200 g g
Kookroom Kookroom100 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon
(+ 200 ml heet water)
10 g g
Nootmuskaat Nootmuskaat0,5 tl tl
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
2 el el
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Pasta met groene kool en Ardeense oester

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(140)

Bereiding

  1. Snijd de groene kool in dunne reepje en verwijder de harde stukken. Blancheer de kool in licht gezouten water. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
  2. Fruit de uit met de look glazig in olijfolie. Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg dan de geblancheerde kool toe en roerbak nog eens 2 minuten. Schep er de mascarpone onder en voeg de room en het bouillonblokje toe. Giet er het water bij. Laat 2 minuten op een zacht vuur sudderen. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
  3. Bak de Ardeense oester in boter goudbruin en gaar. Giet de pasta af en meng onder de romige groentesaus. Verdeel over de borden. Snijd het vlees in reepjes en leg bovenop de pasta. Werk af met de kaas en de bieslook.