
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pasta
Pasta (naar keuze) | 250 g g | |
scampi's scampi | 500 g g | |
Courgettes Courgette | 1 | |
Zwarte olijven Zwarte olijf | 20 | |
Citroenen Citroen | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | 5 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPasta met scampi's en courgette
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Dit recept is geschikt voor 4 personen en 1 baby. Dat betekent dat je tijdens de bereiding van het gerecht een portie apart kan verwerken tot een papje voor de baby, en tegelijk een volwaardig gerecht op tafel kan zetten voor de anderen. Zo maak je voor iedereen snel een gerecht klaar zonder extra ingrediënten!
- Kook de pasta zoals op de verpakking.
- Laat de scampi’s ontdooien in koud water. Was en snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm. Snijd de zwarte olijven middendoor. Was en rasp de schil van de citroen.
- Bak de scampi’s kort in een pan met een paar eetlepels olijfolie op een hoog vuur en zet aan de kant. Bak de courgetteblokjes in de pan van de scampi’s gaar in opnieuw een paar eetlepels olijfolie en voeg aan de scampi’s toe.
- Giet de pasta af en meng er het citroensap onder samen met de overige olijfolie, de scampi’s en de courgetteblokjes.
- Haal een portie uit de pasta voor het babypapje en blend.
- Werk de pasta af met de citroenrasp en de zwarte olijven en kruid met peper en zout.