
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Passata Passata | 350 g g | ||
Zwarte olijven
Zwarte olijf (in plakjes) | |||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Pijnboompitten Pijnboompitten | 40 g g | ||
Grana padano Grana padano | 50 g g | ||
Penne Penne | 500 g g | ||
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 150 g g | ||
Rode wijn Rode wijn | 5 cl cl | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPasta met tomaten, zwarte olijven en spek
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Hou opzij.
- Bak de knoflook een minuutje aan in wat olijfolie en voeg de spekblokjes toe. Voeg, wanneer de spekblokjes bijna gaar is, de passata toe. Spoel het brikje met wat rode wijn (of water) en meng bij de saus. Breng op smaak met peper, zout en oregano en laat pruttelen.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de pasta in de saus. Voeg de pijnboompitten en olijven toe.
- Serveer met vers geraspte grana padano.
Recept geïnspireerd doorSophie, Tomato Lover, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!