De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pasta met tomaten, zwarte olijven en spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Passata Passata350 g g
Zwarte olijven Zwarte olijf
(in plakjes)
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Pijnboompitten Pijnboompitten40 g g
Grana padano Grana padano50 g g
Penne Penne500 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
150 g g
Rode wijn Rode wijn5 cl cl
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Pasta met tomaten, zwarte olijven en spek

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

15 min.
(30)

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Hou opzij.
  2. Bak de knoflook een minuutje aan in wat olijfolie en voeg de spekblokjes toe. Voeg, wanneer de spekblokjes bijna gaar is, de passata toe. Spoel het brikje met wat rode wijn (of water) en meng bij de saus. Breng op smaak met peper, zout en oregano en laat pruttelen.
  3. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Meng de pasta in de saus. Voeg de pijnboompitten en olijven toe.
  5. Serveer met vers geraspte grana padano.

Recept geïnspireerd doorSophie, Tomato Lover, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!