De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pastei de Nata_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Suiker Suiker
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)300 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem30 g g
Citroenen Citroen
(geraspte schil)
1
Vanillestokjes Vanillestokje1
Suiker Suiker170 g g
Eidooiers Eidooier4
Bladerdeeg Bladerdeeg2 vellen vel

Pastei de Nata

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(1)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet 1/3de van de room bij de bloem en roer tot een glad mengsel.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er het merg uit. Breng de rest van de room, samen met de citroenrasp en het vanillemerg tot net tegen het kookpunt. Schenk de warme room bij het bloemmengsel en doe er de suiker bij. Roer goed door en voeg er al roerend de eidooiers bij. Breng alles opnieuw al roerend tegen het kookpunt. Zet het vuur uit als het deeg dik genoeg is. Laat afkoelen.
  3. Leg de vellen bladerdeeg op elkaar en rol ze op tot een worst. Snij in schijven van ongeveer 3 centimeter en plet ze tot een kommetje. Leg ze in ingevette muffinvormpjes en giet er de vulling in. Zet de gebakjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi de gebakjes eventueel met extra suiker en ga er met een brandertje over.