De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pastinaak-appelstoemp met kippenballetjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Nootmuskaat Nootmuskaat
Pastinaken Pastinaak
(geraspt)
300 g g
Appels Appel
(geschild & in stukjes)
1
Kippengehakt Kippengehakt600 g g
Aardappelen Aardappel
(geschild & in stukken)
1 kg kg
Sjalotten Sjalot
(fijngesnippperd)
2
Suiker Suiker2 el el
Walnoten Walnoten
(grofgehakt)
30 g g
Eieren Ei1
Paneermeel Paneermeel30 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
4 el el
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Kippenbouillon Kippenbouillon0,3 blokjes blokje
Water Water
(heet)
200 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Pastinaak-appelstoemp met kippenballetjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(8)

Bereiding

  1. Smelt wat boter in een pan en voeg de appel toe. Roer er de suiker en de nootmuskaat onder en kruid met peper en zout. Voeg de pastinaak toe en laat afgedekt op een laag vuur 20 minuten sudderen.
  2. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  3. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de verse kruiden. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout. Rol er balletjes van. Bak de sjalot in boter glazig. Voeg de balletjes toe en bak ze goudbruin. Blus met de kippenbouillon en laat op een zacht vuurtje verder garen, tot de balletjes mooi gaar zijn. Haal de balletjes uit de pan. Los de bloem op in wat water en bind er de saus mee. Kruid eventueel bij met wat peper.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een pureestamper. Voeg een klont boter toe en kruid met peper en zout. Schep er nu de pastinaak met de appeltjes onder en meng alles goed. Schep de puree op de borden en leg er de balletjes bij. Giet er de saus over en werk af met de gehakte walnoten.