Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pastinaken
Pastinaak (geschild, in blokjes of schijfjes) | 600 g g | |
Tijm
Tijm (+ extra om af te werken) | takjes takje | |
Peren Peer | 3 | |
Kookroom Kookroom | 400 ml ml | |
Water Water | 250 ml ml | |
Witte chocolade Witte chocolade | 200 g g | |
Melk Melk | 100 ml ml | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 8 g g | |
Granola Granola | 120 g g | |
Walnoten Walnoten | 40 g g | |
Cacaopoeder Cacaopoeder | 1 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | 60 g g | |
Suiker Suiker | 1 el el | |
Boter Boter | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPastinaak-chocolademousse met peer en cacaocrumble
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de noten fijn in een blender. Voeg het cacaopoeder, de bloem, suiker en een snuf zout toe en meng alles onder elkaar.Voeg 30 g boter toe en kneed alles met je vingers tot een kruimelachtig deeg. Verdeel het deeg over een ovenschaal en bak de crumble 20 minuten in de oven.Laat daarna afkoelen.
- Schil de peren en snijd ze in blokjes. Bak ze, samen met de tijm, in boter goudbruin. Bestrooi met de vanillesuiker. Bak ze niet té lang,
- de blokjes moeten nog krokant zijn. Laat afkoelen.
- Kook de pastinaak gaar in de room met het water. Schep de gare pastinaak met het kookvocht in een blender en mix glad.Smelt de witte chocolade in de microgolfoven of au bain marie en voeg samen met de melk bij de pastinaak. Mix nog even door tot een schuimige massa.
- Verdeel de gebakken peer over 4 schaaltjes. Schep er de pastinaak-chocolademousse op en werk af met de granola, de cacaocrumble en de extra tijm.