De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pastinaak-chocolademousse met peer en cacaocrumble_main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pastinaken Pastinaak
(geschild, in blokjes of schijfjes)
600 g g
Tijm Tijm
(+ extra om af te werken)
takjes takje
Peren Peer3
Kookroom Kookroom400 ml ml
Water Water250 ml ml
Witte chocolade Witte chocolade200 g g
Melk Melk100 ml ml
Vanillesuiker Vanillesuiker8 g g
Granola Granola120 g g
Walnoten Walnoten40 g g
Cacaopoeder Cacaopoeder1 el el
Tarwebloem Tarwebloem60 g g
Suiker Suiker1 el el
Boter Boter
Zout Zout

Pastinaak-chocolademousse met peer en cacaocrumble

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Maal de noten fijn in een blender. Voeg het cacaopoeder, de bloem, suiker en een snuf zout toe en meng alles onder elkaar.Voeg 30 g boter toe en kneed alles met je vingers tot een kruimelachtig deeg. Verdeel het deeg over een ovenschaal en bak de crumble 20 minuten in de oven.Laat daarna afkoelen.
  2. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Bak ze, samen met de tijm, in boter goudbruin. Bestrooi met de vanillesuiker. Bak ze niet té lang,
  3. de blokjes moeten nog krokant zijn. Laat afkoelen.
  4. Kook de pastinaak gaar in de room met het water. Schep de gare pastinaak met het kookvocht in een blender en mix glad.Smelt de witte chocolade in de microgolfoven of au bain marie en voeg samen met de melk bij de pastinaak. Mix nog even door tot een schuimige massa.
  5. Verdeel de gebakken peer over 4 schaaltjes. Schep er de pastinaak-chocolademousse op en werk af met de granola, de cacaocrumble en de extra tijm.