Pastinaak-knolseldersoep met groentechips en fazantreepjes

Pastinaak-knolseldersoep met groentechips en fazantreepjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Schil de knolselder en de pastinaak. Snij van de pastinaak een 12-tal flinterdunne plakjes. Leg ze opzij. Snij de rest in blokjes. Snij ook de knolselder in blokjes. 

  2. Bak de ui met de geperste look glazig in olijfolie. Voeg de knolselder- en pastinaakblokjes toe en roerbak 2 minuten. Blus met de bouillon. Voeg de tijm toe, zet het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen.

  3. Bak de pastinaakplakjes in hete olijfolie krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout. Haal de tijm uit de soep en mix de soep glad. Verwarm de fazantreepjes in de microgolfoven.

  4. Schep de soep in kommen of borden en werk af met de groentechips, fazantreepjes en extra tijm.