De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pastitsio

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gehakt Gehakt
(kalf)
700 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Uien Ui1
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Tomatenblokjes Tomatenblokjes
(uit blik)
400 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Zwarte olijven Zwarte olijf
(ontpit)
80 g g
Suiker Suiker1 el el
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Penne Penne500 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspte)
50 g g
Nootmuskaat Nootmuskaat
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de witte saus:

Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze300 ml ml
Eieren Ei3
Feta Feta
(verkruimeld)
200 g g
Nootmuskaat Nootmuskaat

Pastitsio

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(237)

Bereiding

  1. Bak de ui met de look in olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe er de tomatenpuree bij en roerbak nog 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, olijven, suiker, tijm, oregano, en nootmuskaat toe en roer goed. Breng de saus op smaak metpeper en zout en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een grote ovenschaal in. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet vervolgens af en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  3. Klop de eieren met de yoghurt los. Roer er de feta onder en kruid met peper en zout. Giet de helft van het mengsel over de pasta en hussel wat door elkaar. Schep het gehaktmengsel op de pasta en giet er de rest van het yoghurtmengsel over. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaasen zet de pastitio 35 minuten in de oven.

Lekker met een Griekse salade van rode ui, tomaat en komkommer.