Pastitsio

Pastitsio
MoeilijkheidGemiddeld
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Bak de ui met de look in olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe er de tomatenpuree bij en roerbak nog 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, olijven, suiker, tijm, oregano, en nootmuskaat toe en roer goed. Breng de saus op smaak metpeper en zout en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een grote ovenschaal in. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet vervolgens af en verdeel over de bodem van de ovenschaal.

  3. Klop de eieren met de yoghurt los. Roer er de feta onder en kruid met peper en zout. Giet de helft van het mengsel over de pasta en hussel wat door elkaar. Schep het gehaktmengsel op de pasta en giet er de rest van het yoghurtmengsel over. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaasen zet de pastitio 35 minuten in de oven.

  4. Lekker met een Griekse salade van rode ui, tomaat en komkommer.