
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gehakt
Gehakt (kalf) | 700 g g | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Uien Ui | 1 | ||
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | ||
Tomatenblokjes
Tomatenblokjes (uit blik) | 400 g g | ||
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | ||
Zwarte olijven
Zwarte olijf (ontpit) | 80 g g | ||
Suiker Suiker | 1 el el | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | ||
Penne Penne | 500 g g | ||
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspte) | 50 g g | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de witte saus:
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 300 ml ml | ||
Eieren Ei | 3 | ||
Feta
Feta (verkruimeld) | 200 g g | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPastitsio
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de ui met de look in olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe er de tomatenpuree bij en roerbak nog 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, olijven, suiker, tijm, oregano, en nootmuskaat toe en roer goed. Breng de saus op smaak metpeper en zout en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een grote ovenschaal in. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet vervolgens af en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
- Klop de eieren met de yoghurt los. Roer er de feta onder en kruid met peper en zout. Giet de helft van het mengsel over de pasta en hussel wat door elkaar. Schep het gehaktmengsel op de pasta en giet er de rest van het yoghurtmengsel over. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaasen zet de pastitio 35 minuten in de oven.
Lekker met een Griekse salade van rode ui, tomaat en komkommer.