Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rozijnenbrood Rozijnenbrood | 4 sneetjes sneetje | |
Wildpaté
Wildpaté (sneetjes) | 4 | |
Appels Appel | 1 | |
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (verse) | 2 tl tl | |
Honing Honing | 1 tl tl | |
Boter Boter |
Voor de cocktail:
Sinaasappelsap Sinaasappelsap | 350 ml ml | |
Sinaasappels
Sinaasappel (schil) | 1 | |
Suiker Suiker | 100 g g | |
Sherry Sherry | 400 ml ml | |
Eiwitten Eiwit | 2 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPatéhapje met warme appelsalsa en sherry kerstcocktail
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de appel en snij in kleine blokjes. Snipper het sjalotje en fruit in wat boter glazig. Voeg de appelblokjes, tijm en honing toe en roerbak 5 minuten.
- Duw met een koekjesvorm 4 sterren uit de sneetjes krentenbrood. Bak ze langs beide kanten goudbruin in boter. Duw met een kleinere koekjesvorm 4 sterren uit de plakken wildpaté.
- Leg op elke ster krentenbrood een ster paté. Schep er een lepel appelsalsa op en werk af met een extra takje tijm.
- Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgenomen. Zet het vuur uit en laat volledig afkoelen in de koelkast.Doe de sherry, eiwitten en het afgekoelde sinaasappelsap in een maatbeker en mix schuimig. Schenk de cocktail in de glazen en garneer met wat sinaasappelschil.