De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Patéhapje met warme appelsalsa en sherry kerstcocktail _main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rozijnenbrood Rozijnenbrood4 sneetjes sneetje
Wildpaté Wildpaté
(sneetjes)
4
Appels Appel1
Sjalotten Sjalot1
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(verse)
2 tl tl
Honing Honing1 tl tl
Boter Boter

Voor de cocktail:

Sinaasappelsap Sinaasappelsap350 ml ml
Sinaasappels Sinaasappel
(schil)
1
Suiker Suiker100 g g
Sherry Sherry400 ml ml
Eiwitten Eiwit2

Patéhapje met warme appelsalsa en sherry kerstcocktail

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(10)

Bereiding

  1. Schil de appel en snij in kleine blokjes. Snipper het sjalotje en fruit in wat boter glazig. Voeg de appelblokjes, tijm en honing toe en roerbak 5 minuten.
  2. Duw met een koekjesvorm 4 sterren uit de sneetjes krentenbrood. Bak ze langs beide kanten goudbruin in boter. Duw met een kleinere koekjesvorm 4 sterren uit de plakken wildpaté.
  3. Leg op elke ster krentenbrood een ster paté. Schep er een lepel appelsalsa op en werk af met een extra takje tijm.
  4. Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgenomen. Zet het vuur uit en laat volledig afkoelen in de koelkast.Doe de sherry, eiwitten en het afgekoelde sinaasappelsap in een maatbeker en mix schuimig. Schenk de cocktail in de glazen en garneer met wat sinaasappelschil.