Penne met amandelen

Penne met amandelen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Rooster de hele amandelen in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak de amandelen grof met een scherp mes of een kleine keukenrobot.

  2. Zet het water op voor de pasta.

  3. Laat ondertussen de knoflook zachtjes stoven in de olijfolie, samen met de cayennepeper. Haal van het vuur en voeg de mascarpone toe. Meng er ook de tijm, Parmezaan en gehakte amandelen onder (hou een handvol opzij voor de afwerking).

  4. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af. Meng de uitgelekte pasta onder de mascarpone-amandelsaus en leng aan met het kookvocht, voor een extra smeuïge saus.

  5. Serveer op voorverwarmde borden, werk af met gehakte amandelen en versgeraspte Parmezaan.

  6. Recept geïnspireerd door Myriam, Miss Organiser, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!