Pepersteak met aardappelgratin en pepersaus

Pepersteak met aardappelgratin en pepersaus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:20 u

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Neem een ovenschotel en boter deze in. Schik de aardappelschijfjes hier in laagjes in.

  2. Verwarm de melk en room en kruid met peper en zout. Pers er de look in. Giet dit over de aardappelschijfjes tot die onder staan. Strooi er gemalen kaas over en plaats de schotel gedurende 1 uur in de oven op 150 °C. Door erin te prikken weet je of de aardappels gaar zijn.

  3. Was de pastinaak en venkel en snijd ze in langwerpige stukken. Verdeel over een ovenschotel en kruid met olijfolie, peper en zout. Bak ze gaar in de oven op 180 °C. Afhankelijk van de grootte van de groenten duurt dit ongeveer 10 à 15 minuten.

  4. Snijd de slaharten in stukken en meng met de groenten tot een lekkere salade. Kruid naar smaak met peper, zout, olijfolie en kruidenvinaigrette.

  5. Verwarm de pepersaus.

  6. Kruid de steaks naar smaak met peper en zout en bak deze gedurende 4 minuten aan beide zijden goudbruin in een klontje boter. Laat nog even rusten in de pan.

  7. Schik de borden.

  8. TIP: Als je de aardappelgratin in stukken wil verdelen, laat je deze eerst volledig afkoelen om hem daarna in de koelkast plaatsen. Pas als de gratin koud is, kan je hem in stukken snijden. Warm hem dan opnieuw op in de oven op 180 °C.