De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pepersteak met aardappelgratin en pepersaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pepersteaks Pepersteak4
Peperroomsaus Peperroomsaus200 ml ml
Aardappelen Aardappel
(groot formaat)
4
Pastinaken Pastinaak2
Venkels Venkel1
Slaharten little gem Slahart little gem2
Melk Melk250 ml ml
Kookroom Kookroom250 ml ml
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler200 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Olijfolie Olijfolie
Vinaigrette Vinaigrette
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Pepersteak met aardappelgratin en pepersaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(4)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Neem een ovenschotel en boter deze in. Schik de aardappelschijfjes hier in laagjes in.
  2. Verwarm de melk en room en kruid met peper en zout. Pers er de look in. Giet dit over de aardappelschijfjes tot die onder staan. Strooi er gemalen kaas over en plaats de schotel gedurende 1 uur in de oven op 150 °C. Door erin te prikken weet je of de aardappels gaar zijn.
  3. Was de pastinaak en venkel en snijd ze in langwerpige stukken. Verdeel over een ovenschotel en kruid met olijfolie, peper en zout. Bak ze gaar in de oven op 180 °C. Afhankelijk van de grootte van de groenten duurt dit ongeveer 10 à 15 minuten.
  4. Snijd de slaharten in stukken en meng met de groenten tot een lekkere salade. Kruid naar smaak met peper, zout, olijfolie en kruidenvinaigrette.
  5. Verwarm de pepersaus.
  6. Kruid de steaks naar smaak met peper en zout en bak deze gedurende 4 minuten aan beide zijden goudbruin in een klontje boter. Laat nog even rusten in de pan.
  7. Schik de borden.

TIP: Als je de aardappelgratin in stukken wil verdelen, laat je deze eerst volledig afkoelen om hem daarna in de koelkast plaatsen. Pas als de gratin koud is, kan je hem in stukken snijden. Warm hem dan opnieuw op in de oven op 180 °C.