De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Perengalette met bosbessen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Peren Peer2
Gemengde bessen Gemengde bessen
(vers of diepvries)
100 g g
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Bruine suiker Bruine suiker3 el el
Citroensap Citroensap2 el el
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Eieren Ei1
Suiker Suiker1 el el

Perengalette met bosbessen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(86)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C
  2. Schil de peren en snij ze in parten. Snij de parten in blokjes of schijfjes. Doe ze in een mengkom samen met de bosbessen.
  3. Voeg de bloem, de bruine suiker en het citroensap toe. Schep voorzichtig om.
  4. Rol het bladerdeeg uit. Verdeel het fruitmengsel over bladerdeeg, laat ongeveer 4 cm rand vrij. 
  5. Vouw de randen van het deeg naar binnen. Bestrijk de randen met een losgeklopt ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker. Bak de galette 30 minuten in de oven. Serveer koud of lauwwarm.