De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Perentaart met mascarpone

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg
(rol)
1
Abrikozenconfituur Abrikozenconfituur4 el el
Tijm Tijm
(handvol)
Peren Peer4
Pecannoten Pecannoten
(gehakt)
15 g g
Mascarpone Mascarpone150 g g
Kookroom Kookroom100 ml ml
Poedersuiker Poedersuiker1 el el
Boter Boter
(klontje)

Perentaart met mascarpone

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(215)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en bekleed er een ingeboterde en bebloemde taartvorm mee. Snij het overtollige deeg weg. Bak de taartvorm in 15 minuten blind.
  2. Schil de peren, snij in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Leg de perenpartjes in een ovenschaal. Smelt de boter met de helft van de coniftuur in de microgolfoven en bestrijk er de peren mee. Zet 10 minuten in de oven.
  3. Klop de room met de poedersuiker stijf en meng onder de mascarpone. Haal de taartbodem uit de oven en bestrijk met de resterende confituur en de mascarponeroom. Leg er de perenpartjes mooi op en besprenkel met de achtergebleven botersaus uit de ovenschaal.
    Werk af met de pecannoten en de tijm.