Perentaartjes met pistachecrème

Perentaartjes met pistachecrème
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 4 taartvormpjes met het kruimeldeeg. Leg er een vel bakpapier op en vul de vormpjes met droge rijst of bakbonen. Zet de vormpjes 12 minuten in de oven. Verwijder dan de vulling en het bakpapier en zet nog eens 10 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen

    2. Breng de wijn met het citroensap tegen het kookpunt aan. Schil de peren en leg ze in het vocht. Stoof de peren 20 minuten tot ze beetgaar zijn.

    3. Verdeel de pistachecrème over de taartbodems. Dep de peren droog en snij ze in de lengte door. Verwijder het klokhuis en snij elke helft in dunne plakjes. Verdeel ze daarna over de pistachecrème. Werk af met de pistachenootjes.