
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Peren Peer | 4 | ||
Vellen kruimeldeeg Vel kruimeldeeg | 2 | ||
Witte wijn Witte wijn | 500 ml ml | ||
Citroensap Citroensap | |||
Pistachenoten
Pistachenoot (crème) | 200 g g | ||
Pistachenoten
Pistachenoot (fijngehakt) | 40 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPerentaartjes met pistachecrème
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 4 taartvormpjes met het kruimeldeeg. Leg er een vel bakpapier op en vul de vormpjes met droge rijst of bakbonen. Zet de vormpjes 12 minuten in de oven. Verwijder dan de vulling en het bakpapier en zet nog eens 10 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen
2. Breng de wijn met het citroensap tegen het kookpunt aan. Schil de peren en leg ze in het vocht. Stoof de peren 20 minuten tot ze beetgaar zijn.
3. Verdeel de pistachecrème over de taartbodems. Dep de peren droog en snij ze in de lengte door. Verwijder het klokhuis en snij elke helft in dunne plakjes. Verdeel ze daarna over de pistachecrème. Werk af met de pistachenootjes.