De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Petit-beurretaart met vanillesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Petit-beurrekoekjes Petit-beurrekoekje400 g g
Toffeecrème Toffeecrème200 g g
Zachte nougatrepen naar keuze Zachte nougatreep naar keuze1
Pure chocolade Pure chocolade80 g g

Voor de vanillesaus

Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)2 dl dl
Vanillestokjes Vanillestokje1
Eidooiers Eidooier3
Suiker Suiker50 g g

Petit-beurretaart met vanillesaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(9)

Bereiding

  1. Maak eerst de vanillesaus. Breng de room aan de kook met het gehalveerde vanillestokje. Klop de eierdooiers op met de suiker. Giet er de room bij en zet weer op het vuur. Draai het vuur lager en blijf roeren tot er een lichte binding ontstaat. Giet de vanillesaus door een fijne zeef en laat afkoelen.
  2. Bestrijk de petit-beurres met toffeecrème en stapel de koekjes vijf lagen hoog.
  3. Snij de nougat in reepjes.
  4. Smelt de chocolade.
  5. Bedruppel de petit-beurretaart met de gesmolten chocolade en werk af met reepjes nougat. Serveer met de vanillesaus.