
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Petit-beurrekoekjes Petit-beurrekoekje | 400 g g | ||
Toffeecrème Toffeecrème | 200 g g | ||
Zachte nougatrepen naar keuze Zachte nougatreep naar keuze | 1 | ||
Pure chocolade Pure chocolade | 80 g g |
Voor de vanillesaus
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 2 dl dl | ||
Vanillestokjes Vanillestokje | 1 | ||
Eidooiers Eidooier | 3 | ||
Suiker Suiker | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPetit-beurretaart met vanillesaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak eerst de vanillesaus. Breng de room aan de kook met het gehalveerde vanillestokje. Klop de eierdooiers op met de suiker. Giet er de room bij en zet weer op het vuur. Draai het vuur lager en blijf roeren tot er een lichte binding ontstaat. Giet de vanillesaus door een fijne zeef en laat afkoelen.
- Bestrijk de petit-beurres met toffeecrème en stapel de koekjes vijf lagen hoog.
- Snij de nougat in reepjes.
- Smelt de chocolade.
- Bedruppel de petit-beurretaart met de gesmolten chocolade en werk af met reepjes nougat. Serveer met de vanillesaus.