
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Witte boerenbroden Wit boerenbrood | 1 | |
Blaadjes groene sla Blaadje groene sla | 5 - 6 | |
Rucola Rucola | 40 g g | |
Tomaten Tomaat | 1 | |
Hardgekookte eieren Hardgekookt ei | 3 | |
Tonijn Tonijn | 150 g g | |
Olijven Olijf | 6 - 8 | |
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie | 6 | |
komkommers Komkommer | 0,5 | |
Gele paprika's Gele paprika | 0,5 | |
Rode uien Rode ui | 0,5 | |
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 20 takjes takje | |
Azijn Azijn | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPicknickbrood Niçoise
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Was de blaadjes sla en dep ze droog. Pel de eieren en snij ze in plakjes. Pel de ui en snij in dunne ringen. Snij de paprika in reepjes en de komkommer, de olijven en de tomaten in plakjes.
- Snij de ansjovisfilets in twee. Giet de tonijn af en maak los met een vork.
- Snij een dunne plak van de bovenkant van het brood af. Haal het zachte binnenste uit het brood. Bedruppel de binnenkant van het brood met olijfolie. Beleg met alle ingrediënten. Begin met de helft van de sla en eindig met de resterende blaadjes sla. Kruid met peper en zout en druppel er wat azijn over. Sluit het brood en snij in spiesen.