De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pikant lamsvlees met Labneh

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze1 kg kg
Veenbessen Veenbessen
Vloeibare honing Vloeibare honing1 el el
Olijfolie Olijfolie
(+ extra voor de marinade)
1 tl tl
Lamskoteleten Lamskotelet1 kg kg
Cayennepeper Cayennepeper2 tl tl
Tomatenpuree Tomatenpuree140 g g
Citroenen Citroen
(geperst)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Peper Peper
Zout Zout
Water Water200 ml ml

Pikant lamsvlees met Labneh

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:40 u.
(0)

Bereiding

  1. Maak de Labneh:Giet de yoghurt op Griekse wijze in een theedoek en leg in een vergiet. Draai de theedoek goed aan en laat uitlekken voor minstens 1 uur. Draai regelmaltig de theedoek aan. Giet de Labneh (dat wat overblijft in de theedoek) in een mooie schaal of kom en werk af met wat veenbessen, honing en een scheutje olijfolie.
  2. Doe wat olijfolie in een pan. Voeg er de geperste knoflook, het citroensap, de tomatenpuree, het water, de cayennepeper en een scheut olijfolie aan toe én kruid af met zout en peper. Fruit dit mengsel in een pan 10 minuten op laag vuur. Zet de marinade opzij in een ovenschaal.
  3. Kruid het lamsvlees met wat peper en zout en bak kort aan in een hete pan. Doe het vlees bij de marinade en meng goed door. Voeg nog wat extra olijfolie toe en laat het vlees verder garen in een voorverwarmde oven van 180° C voor ongeveer 10 minuten.

Recept geïnspireerd door Ine & Michiel, Soul Seekers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!