De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pikante mosselsoep met zomergroentjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Chilipepers Chilipeper2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Venkels Venkel1
Kerstomaten Kerstomaat250 g g
Passata Passata400 ml ml
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon600 ml ml
Mosselen Mosselen500 g g
Stokbroden Stokbrood1
Currypoeder Currypoeder1 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Pikante mosselsoep met zomergroentjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(157)

Bereiding

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de chilipepers fijn. Stoof de ui met de look en chilipepers in olijfolie glazig. Kruid met het currypoeder en cayennepeper.
  2. Snij de selder in blokjes en de venkel in fijne reepjes. Voeg beide groenten, samen met de kerstomaatjes, toe. Roerbak 2 minuten. 
  3. Blus de groenten met de passata, witte wijn en bouillon. Breng op een zacht vuur aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
  4. Voeg de schoongemaakte mosselen toe, zet het deksel op de pan en laat de mosselen in ongeveer 5 minuten opengaan. Werk de soep af met het basilicum. Serveer met het stokbrood.