
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Chilipepers Chilipeper | 2 | ||
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 2 | ||
Venkels Venkel | 1 | ||
Kerstomaten Kerstomaat | 250 g g | ||
Passata Passata | 400 ml ml | ||
Basilicum Basilicum | 1 bosjes bosje | ||
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 600 ml ml | ||
Mosselen Mosselen | 500 g g | ||
Stokbroden Stokbrood | 1 | ||
Currypoeder Currypoeder | 1 tl tl | ||
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPikante mosselsoep met zomergroentjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de chilipepers fijn. Stoof de ui met de look en chilipepers in olijfolie glazig. Kruid met het currypoeder en cayennepeper.
- Snij de selder in blokjes en de venkel in fijne reepjes. Voeg beide groenten, samen met de kerstomaatjes, toe. Roerbak 2 minuten.
- Blus de groenten met de passata, witte wijn en bouillon. Breng op een zacht vuur aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
- Voeg de schoongemaakte mosselen toe, zet het deksel op de pan en laat de mosselen in ongeveer 5 minuten opengaan. Werk de soep af met het basilicum. Serveer met het stokbrood.