
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Chilipepers Chilipeper | 2 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 2 | |
Venkels Venkel | 1 | |
Kerstomaten Kerstomaat | 250 g g | |
Passata Passata | 400 ml ml | |
Basilicum Basilicum | 1 bosjes bosje | |
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | |
Groentebouillon Groentebouillon | 600 ml ml | |
Mosselen Mosselen | 500 g g | |
Stokbroden Stokbrood | 1 | |
Currypoeder Currypoeder | 1 tl tl | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPikante mosselsoep met zomergroentjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de chilipepers fijn. Stoof de ui met de look en chilipepers in olijfolie glazig. Kruid met het currypoeder en cayennepeper.
- Snij de selder in blokjes en de venkel in fijne reepjes. Voeg beide groenten, samen met de kerstomaatjes, toe. Roerbak 2 minuten.
- Blus de groenten met de passata, witte wijn en bouillon. Breng op een zacht vuur aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
- Voeg de schoongemaakte mosselen toe, zet het deksel op de pan en laat de mosselen in ongeveer 5 minuten opengaan. Werk de soep af met het basilicum. Serveer met het stokbrood.