Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eieren Ei | 3 | |
Suiker Suiker | 130 g g | |
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel | 160 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 16 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 120 ml ml | |
Gezouten pindanoten Gezouten pindanoten | 250 g g | |
Bananen Banaan | 1 | |
Gemengde noten Gemengde noten |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPindacake met banaan
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de eieren en suiker in een kom en roer goed door. Voeg het zelfrijzend bakmeel (met wat extra bakpoeder) beetje bij beetje aan het mengsel toe en klop op. Giet de olijfolie bij het mengsel.
- Maak zelf pindakaas: Mix de pindanoten in de mixer tot je een smeuïge pasta krijgt.
- Voeg enkele eetlepels pindakaas bij de cakemix en roer stevig door elkaar.
- Vet de cakebodem in met olijfolie en giet de cakemix voorzichtig in de vorm. Zet 35 minuten in de oven op 200°C.
- Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Smeer de cake vervolgens in met pindakaas. Hak de notenmix in fijne stukjes en snij de banaan in schijfjes. Verdeel de bananenschijfjes over de bovenkant van de cake. Strooi er hierna de gemalen notenmix over.
Recept geïnspireerd doorCarmen, Health Queen, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!