De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pindacake met banaan

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eieren Ei3
Suiker Suiker130 g g
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel160 g g
Bakpoeder Bakpoeder16 g g
Olijfolie Olijfolie120 ml ml
Gezouten pindanoten Gezouten pindanoten250 g g
Bananen Banaan1
Gemengde noten Gemengde noten

Pindacake met banaan

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(3)

Bereiding

  1. Doe de eieren en suiker in een kom en roer goed door. Voeg het zelfrijzend bakmeel (met wat extra bakpoeder) beetje bij beetje aan het mengsel toe en klop op. Giet de olijfolie bij het mengsel.
  2. Maak zelf pindakaas: Mix de pindanoten in de mixer tot je een smeuïge pasta krijgt.
  3. Voeg enkele eetlepels pindakaas bij de cakemix en roer stevig door elkaar.
  4. Vet de cakebodem in met olijfolie en giet de cakemix voorzichtig in de vorm. Zet 35 minuten in de oven op 200°C.
  5. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Smeer de cake vervolgens in met pindakaas. Hak de notenmix in fijne stukjes en snij de banaan in schijfjes. Verdeel de bananenschijfjes over de bovenkant van de cake. Strooi er hierna de gemalen notenmix over.

Recept geïnspireerd doorCarmen, Health Queen, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!