
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pitabroodjes Pitabroodje | 8 | ||
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 4 | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 tl tl | ||
Rucola Rucola | 100 g g | ||
Rode uien Rode ui | 1 | ||
komkommers Komkommer | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 400 ml ml | ||
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | ||
Bieslook Bieslook | 1 bosjes bosje | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPita met zoete aardappel en tzatziki
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de zoete aardappels in partjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Schuif 25 à 30 minuten in de hete oven tot de randjes bruin en knapperig zijn.
- Schil en snijd de ui in fijne halve maantjes.
- Maak de tzatziki: rasp de komkommer grof en leg het vruchtvlees in een propere handdoek. Wring zoveel mogelijk vocht uit de groente. Hak de koriander en bieslook fijn. Plet de knoflook. Meng de komkommerrasp met de yoghurt, kruiden en knoflook. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.
- Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking en vul ze met gegrilde zoete aardappel, rucola, rode ui en tzatziki.