De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pita met zoete aardappel en tzatziki

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pitabroodjes Pitabroodje8
Zoete aardappelen Zoete aardappel4
Paprikapoeder Paprikapoeder2 tl tl
Rucola Rucola100 g g
Rode uien Rode ui1
komkommers Komkommer1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze400 ml ml
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Bieslook Bieslook1 bosjes bosje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Pita met zoete aardappel en tzatziki

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(25)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de zoete aardappels in partjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Schuif 25 à 30 minuten in de hete oven tot de randjes bruin en knapperig zijn.
  3. Schil en snijd de ui in fijne halve maantjes.
  4. Maak de tzatziki: rasp de komkommer grof en leg het vruchtvlees in een propere handdoek. Wring zoveel mogelijk vocht uit de groente. Hak de koriander en bieslook fijn. Plet de knoflook. Meng de komkommerrasp met de yoghurt, kruiden en knoflook. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.
  5. Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking en vul ze met gegrilde zoete aardappel, rucola, rode ui en tzatziki.