Pita met zoete aardappel en tzatziki

Pita met zoete aardappel en tzatziki
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snijd de zoete aardappels in partjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Schuif 25 à 30 minuten in de hete oven tot de randjes bruin en knapperig zijn.

  3. Schil en snijd de ui in fijne halve maantjes.

  4. Maak de tzatziki: rasp de komkommer grof en leg het vruchtvlees in een propere handdoek. Wring zoveel mogelijk vocht uit de groente. Hak de koriander en bieslook fijn. Plet de knoflook. Meng de komkommerrasp met de yoghurt, kruiden en knoflook. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.

  5. Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking en vul ze met gegrilde zoete aardappel, rucola, rode ui en tzatziki.