Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eendenborstfilets Eendenborstfilet | 500 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Mayonaise Mayonaise | 8 el el | |
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat | 50 g g | |
Rode uien Rode ui | 2 | |
Suiker Suiker | 1 tl tl | |
Zout Zout | 0,5 tl tl | |
Azijn Azijn | 100 ml ml | |
Appels
Appel (in schijfjes) | 2 | |
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 1 el el | |
Ijsbergsla Ijsbergsla | ||
Wortelen
Wortel (geraspt) | 1 | |
Pitabroodjes Pitabroodje | 4 | |
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPita van eend met appel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de rode uien in ringen en leg ze in de azijn. Doe er suiker en zout bij. Laat minstens een half uurtje marineren.
- Mix de mayonaise met de zongedroogde tomaatjes glad. Kruid met peper. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appelschijfjes even aan. Kruid met de bieslook.
- Snij het vet van de eendenborstfilet kruislings in. Kruid met zout. Bak op de velkant zonder vetstof. Draai om en bak ook aan de andere kant. Hou warm onder aluminiumfolie.
- Rooster de pitabroodjes in een broodrooster. Snij het vlees in dunne plakjes. Vul de broodjes met wat ijsbergsla, wortel, appeltjes, rode ui en plakjes vlees. Schep er een lepel van de rode mayo op en serveer meteen.