De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pita van eend met appel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eendenborstfilets Eendenborstfilet500 g g
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Mayonaise Mayonaise8 el el
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat50 g g
Rode uien Rode ui2
Suiker Suiker1 tl tl
Zout Zout0,5 tl tl
Azijn Azijn100 ml ml
Appels Appel
(in schijfjes)
2
Bieslook Bieslook
(gehakt)
1 el el
Ijsbergsla Ijsbergsla
Wortelen Wortel
(geraspt)
1
Pitabroodjes Pitabroodje4
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper

Pita van eend met appel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(3)

Bereiding

  1. Snij de rode uien in ringen en leg ze in de azijn. Doe er suiker en zout bij. Laat minstens een half uurtje marineren.
  2. Mix de mayonaise met de zongedroogde tomaatjes glad. Kruid met peper. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appelschijfjes even aan. Kruid met de bieslook.
  3. Snij het vet van de eendenborstfilet kruislings in. Kruid met zout. Bak op de velkant zonder vetstof. Draai om en bak ook aan de andere kant. Hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster. Snij het vlees in dunne plakjes. Vul de broodjes met wat ijsbergsla, wortel, appeltjes, rode ui en plakjes vlees. Schep er een lepel van de rode mayo op en serveer meteen.