Pittige curry met kalkoenreepjes

Pittige curry met kalkoenreepjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Doe de chilipeper, peterselie, koriander, currypoeder, paprikapoeder, groentebouillon en een flinke scheut olijfolie in de mixkom en hak 15 seconden/stand 6. Schep met de spatel restjes naar beneden en hak nog eens 6 seconden. Schep in een kom en roer er de kalkoenreepjes onder. Laat 15 minuten marineren.

  2. Giet een scheutje olijfolie in de mixkom en verwarm 1 minuut/100°C/stand 2. Giet de kokosmelk en water in de mixkom en voeg de zoete aardappelblokjes en de rijst toe. Kook alles op reverse/16 minuten/100°C/stand 1. Voeg na 6 minuten de kalkoenreepjes toe. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes, het limoensap en tomaatjes aan toe. Proef en kruid eventueel bij met peper.

  3. Schep de curry in de borden en werk af met extra koriander.