Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Chilipepers
Chilipeper (gehalveerd) | 1 | |
Peterselie
Peterselie (handvol) | 1 | |
Koriander
Koriander (handvol + extra om af te werken) | 1 | |
Currypoeder Currypoeder | 3 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Kokosmelk Kokosmelk | 400 ml ml | |
Water Water | 300 ml ml | |
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Gesneden kalkoenhaasjes
Gesneden kalkoenhaasje (in reepjes) | 600 g g | |
Zoete aardappelen
Zoete aardappel (geschild, in blokjes ) | 1 | |
Peultjes
Peultjes (in fijne reepjes) | 150 g g | |
Kerstomaten Kerstomaat | 150 g g | |
Basmatirijst Basmatirijst | 150 g g | |
Limoenen
Limoen (sap) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPittige curry met kalkoenreepjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de chilipeper, peterselie, koriander, currypoeder, paprikapoeder, groentebouillon en een flinke scheut olijfolie in de mixkom en hak 15 seconden/stand 6. Schep met de spatel restjes naar beneden en hak nog eens 6 seconden. Schep in een kom en roer er de kalkoenreepjes onder. Laat 15 minuten marineren.
- Giet een scheutje olijfolie in de mixkom en verwarm 1 minuut/100°C/stand 2. Giet de kokosmelk en water in de mixkom en voeg de zoete aardappelblokjes en de rijst toe. Kook alles op reverse/16 minuten/100°C/stand 1. Voeg na 6 minuten de kalkoenreepjes toe. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes, het limoensap en tomaatjes aan toe. Proef en kruid eventueel bij met peper.
- Schep de curry in de borden en werk af met extra koriander.