De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pittige curry met kalkoenreepjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Chilipepers Chilipeper
(gehalveerd)
1
Peterselie Peterselie
(handvol)
1
Koriander Koriander
(handvol + extra om af te werken)
1
Currypoeder Currypoeder3 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Kokosmelk Kokosmelk400 ml ml
Water Water300 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Gesneden kalkoenhaasjes Gesneden kalkoenhaasje
(in reepjes)
600 g g
Zoete aardappelen Zoete aardappel
(geschild, in blokjes )
1
Peultjes Peultjes
(in fijne reepjes)
150 g g
Kerstomaten Kerstomaat150 g g
Basmatirijst Basmatirijst150 g g
Limoenen Limoen
(sap)
1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Pittige curry met kalkoenreepjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(124)

Bereiding

  1. Doe de chilipeper, peterselie, koriander, currypoeder, paprikapoeder, groentebouillon en een flinke scheut olijfolie in de mixkom en hak 15 seconden/stand 6. Schep met de spatel restjes naar beneden en hak nog eens 6 seconden. Schep in een kom en roer er de kalkoenreepjes onder. Laat 15 minuten marineren.
  2. Giet een scheutje olijfolie in de mixkom en verwarm 1 minuut/100°C/stand 2. Giet de kokosmelk en water in de mixkom en voeg de zoete aardappelblokjes en de rijst toe. Kook alles op reverse/16 minuten/100°C/stand 1. Voeg na 6 minuten de kalkoenreepjes toe. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes, het limoensap en tomaatjes aan toe. Proef en kruid eventueel bij met peper.
  3. Schep de curry in de borden en werk af met extra koriander.