
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Chilipepers
Chilipeper (gehalveerd) | 1 | ||
Peterselie
Peterselie (handvol) | 1 | ||
Koriander
Koriander (handvol + extra om af te werken) | 1 | ||
Currypoeder Currypoeder | 3 el el | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | ||
Kokosmelk Kokosmelk | 400 ml ml | ||
Water Water | 300 ml ml | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | ||
Gesneden kalkoenhaasjes
Gesneden kalkoenhaasje (in reepjes) | 600 g g | ||
Zoete aardappelen
Zoete aardappel (geschild, in blokjes ) | 1 | ||
Peultjes
Peultjes (in fijne reepjes) | 150 g g | ||
Kerstomaten Kerstomaat | 150 g g | ||
Basmatirijst Basmatirijst | 150 g g | ||
Limoenen
Limoen (sap) | 1 | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPittige curry met kalkoenreepjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de chilipeper, peterselie, koriander, currypoeder, paprikapoeder, groentebouillon en een flinke scheut olijfolie in de mixkom en hak 15 seconden/stand 6. Schep met de spatel restjes naar beneden en hak nog eens 6 seconden. Schep in een kom en roer er de kalkoenreepjes onder. Laat 15 minuten marineren.
- Giet een scheutje olijfolie in de mixkom en verwarm 1 minuut/100°C/stand 2. Giet de kokosmelk en water in de mixkom en voeg de zoete aardappelblokjes en de rijst toe. Kook alles op reverse/16 minuten/100°C/stand 1. Voeg na 6 minuten de kalkoenreepjes toe. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes, het limoensap en tomaatjes aan toe. Proef en kruid eventueel bij met peper.
- Schep de curry in de borden en werk af met extra koriander.