
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Linzen
Linzen (uit blik, gespoeld) | 200 g g | ||
Kikkererwten
Kikkererwten (uit blik, gespoeld) | 400 g g | ||
Gepelde tomaten
Gepelde tomaten (uit blik) | 400 g g | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 300 g g | ||
Kokosmelk Kokosmelk | 400 ml ml | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | ||
Gember
Gember (geraspt) | 3 cm cm | ||
Koriander Koriander | |||
Rijst Rijst | 250 g g | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 tl tl | ||
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | |||
Yoghurt Yoghurt | 120 ml ml | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPittige dahl met rijst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Fruit de ui met de knoflook, de gember, de cayennepeper en het paprikapoeder in olijfolie glazig. Voeg de linzen, de kikkererwten en de tomaten toe en stoof 5 minuten verder. Giet er de kokosmelk bij en breng tot net tegen het kookpunt. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
- Kook ondertussen de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking
- Schep de dahl in borden en werk af met een snuf garam masala, de koriander en een lepel yoghurt. Geef er de rijst bij.