De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pittige dahl met rijst_main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Linzen Linzen
(uit blik, gespoeld)
200 g g
Kikkererwten Kikkererwten
(uit blik, gespoeld)
400 g g
Gepelde tomaten Gepelde tomaten
(uit blik)
400 g g
Bladspinazie Bladspinazie300 g g
Kokosmelk Kokosmelk400 ml ml
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Gember Gember
(geraspt)
3 cm cm
Koriander Koriander
Rijst Rijst250 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder2 tl tl
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden
Yoghurt Yoghurt120 ml ml
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Pittige dahl met rijst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(20)

Bereiding

  1. Fruit de ui met de knoflook, de gember, de cayennepeper en het paprikapoeder in olijfolie glazig. Voeg de linzen, de kikkererwten en de tomaten toe en stoof 5 minuten verder. Giet er de kokosmelk bij en breng tot net tegen het kookpunt. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
  2. Kook ondertussen de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking
  3. Schep de dahl in borden en werk af met een snuf garam masala, de koriander en een lepel yoghurt. Geef er de rijst bij.