
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Varkensgehakt Varkensgehakt | 800 g g | |
Basmatirijst Basmatirijst | 200 g g | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Eieren Ei | 1 | |
Paneermeel Paneermeel | 3 el el | |
Cayennepeper Cayennepeper | ||
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Ijsbergsla Ijsbergsla | 8 bladeren blad | |
Avocado's Avocado | 2 | |
Citroensap Citroensap | 1 el el | |
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Zure room Zure room | 100 g g | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 50 g g | |
Zoete maïs
Zoete maïs (uitgelekt gewicht) | 120 g g | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPittige gehaktballetjes in ijsbergblad
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de ui samen met het ei en het paneermeel onder het gehakt. Breng op smaak met cayennepeper, peterselie, peper en zout. Rol met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes goudbruin.
- Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en snij in blokjes. Besprenkel met citroensap.
- Besmeer elk ijsbergblad met wat zure room, verdeel er wat rijst over, dan de maïs en blokjes avocado. Leg er een drietal balletjes op en werk af met de geraspte kaas en enkele blaadjes basilicum.