De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pittige gehaktballetjes in ijsbergblad

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Varkensgehakt Varkensgehakt800 g g
Basmatirijst Basmatirijst200 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Eieren Ei1
Paneermeel Paneermeel3 el el
Cayennepeper Cayennepeper
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Ijsbergsla Ijsbergsla8 bladeren blad
Avocado's Avocado2
Citroensap Citroensap1 el el
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Zure room Zure room100 g g
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas50 g g
Zoete maïs Zoete maïs
(uitgelekt gewicht)
120 g g
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Peper Peper
Zout Zout

Pittige gehaktballetjes in ijsbergblad

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(3)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de ui samen met het ei en het paneermeel onder het gehakt. Breng op smaak met cayennepeper, peterselie, peper en zout. Rol met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.
  3. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes goudbruin.
  4. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en snij in blokjes. Besprenkel met citroensap.
  5. Besmeer elk ijsbergblad met wat zure room, verdeel er wat rijst over, dan de maïs en blokjes avocado. Leg er een drietal balletjes op en werk af met de geraspte kaas en enkele blaadjes basilicum.