Pittige samosa’s

Pittige samosa’s
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de frietketel voor op 160°C. Snipper de uien en meng er de chilipeper door. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de ui ongeveer 2 minuten. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de uien, ansjovis en peterselie.

  2. Splits de eieren. Snij d de randen van het ronde bladerdeeg af, zodat je min of meer een vierkant krijgt. Snijd vervolgens het bladerdeeg in 2 repen. Leg een reep bladerdeeg voor je neer. Vouw met de punt een zij kant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant de punt naar binnen. Plak dit dicht met eigeel, zodat er een soort puntzakje ontstaat. Schep er een volle eetlepel van het ansjovis-peterseliemengsel op en druk er een kuiltje in met je lepel. Schep met een lepel een eidooier in het kuiltje van het mengsel. Vouw het deeg daarna dicht, zodat er een driehoek ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling. Frituur de samosa’s goudbruin. Serveer met enkele blaadjes rucola en schijfjes citroen.