
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 2 | ||
Chilipeperkruiden Chilipeperkruiden | |||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | |||
Peterselie Peterselie | 0,5 bosjes bosje | ||
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie | 230 g g | ||
Eieren Ei | 4 | ||
Bladerdeeg Bladerdeeg | 2 vellen vel | ||
Rucola Rucola | |||
Citroenen
Citroen (in dunne schijfjes) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPittige samosa’s
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de frietketel voor op 160°C. Snipper de uien en meng er de chilipeper door. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit de ui ongeveer 2 minuten. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de uien, ansjovis en peterselie.
- Splits de eieren. Snij d de randen van het ronde bladerdeeg af, zodat je min of meer een vierkant krijgt. Snijd vervolgens het bladerdeeg in 2 repen. Leg een reep bladerdeeg voor je neer. Vouw met de punt een zij kant naar binnen, vouw vervolgens aan de andere kant de punt naar binnen. Plak dit dicht met eigeel, zodat er een soort puntzakje ontstaat. Schep er een volle eetlepel van het ansjovis-peterseliemengsel op en druk er een kuiltje in met je lepel. Schep met een lepel een eidooier in het kuiltje van het mengsel. Vouw het deeg daarna dicht, zodat er een driehoek ontstaat. Herhaal dit met de rest van het deeg en de vulling. Frituur de samosa’s goudbruin. Serveer met enkele blaadjes rucola en schijfjes citroen.