De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pittige wortelsoep met krokante kaasballetjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Wortelen Wortel500 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Uien Ui1
Paprika's Paprika1
Tomatenblokjes Tomatenblokjes250 g g
Basilicum Basilicum
(naar smaak)
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Minimozzarella's Minimozzarella125 g g
Tarwebloem Tarwebloem4 el el
Eieren Ei2
Paneermeel Paneermeel4 el el
Peper Peper
Zout Zout
Frituurolie Frituurolie
Cayennepeper Cayennepeper1 tl tl
Olijfolie Olijfolie

Pittige wortelsoep met krokante kaasballetjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(1)

Bereiding

Karen en Joke van foodblog bon appelire: "Maartje Wortel is een fenomenale Nederlandse schrijfster. In de verhalenbundel ‘Dit is jouw huis’ registreert ze op eigenwijze manier merkwaardige gebeurtenissen. Iemand die een zwijgend kind in haar achtertuin vindt. Een antwoordapparaat waarop iemand altijd dezelfde tekst inspreekt. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om iemands achternaam als inspiratie te gebruiken, maar we doen het tóch. Een pittige wortelsoepje met krokante kaasballetjes, daar zijn ze in Holland ook niet vies van."

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortels en snij ze in stukken. Leg er de teentjes knoflook bij. Schenk er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de wortels met de knoflook in de oven, ongeveer een halfuurtje. Hussel af en toe door elkaar.
  2. Snipper de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie. Doe er de geroosterde wortels bij, samen met de fijngesneden paprika en de tomatenblokjes. Schenk water bij de groenten tot ze onder zijn. Los er de bouillonblokjes in op. Breng aan de kook. Kruid met peper, zout en de cayennepeper. Laat een kwartiertje sudderen.
  3. Dep de mozzarellaballetjes droog. Leg ze een halfuurtje in de koelkast op keukenpapier zodat ze al hun vocht verliezen. Mix ondertussen de soep en kruid naar smaak bij met cayennepeper.
  4. Kruid het paneermeel met peper en zout. Klop de eieren los. Haal de mozzarellaballetjes eerst door de bloem, daarna door de eieren, en dan door het paneermeel. Doe dit twee keer en secuur, zodat het balletje een mooi korstje heeft.
  5. Verwarm de frituurpan op 150 °C en frituur de balletjes, niet te veel tegelijkertijd, tot ze goudbruin zijn. Rijg ze op een prikker en serveer bij de soep. Werk de soep af met de basilicum.

Recept geïnspireerd door Karen & Joke, Tasty Storytellers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!