De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pizza met bloemkoolkorst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemkolen Bloemkool
(in roosjes)
1
Paneermeel Paneermeel90 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Eieren Ei2
Peper Peper
Zout Zout
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
40 g g

Voor het beleg

Passata Passata
Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd)
60 g g
Courgettes Courgette
(in dunne ronde schijfjes)
1
Rode uien Rode ui
(in ringen)
1
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje10
Olijfolie Olijfolie1 el el

Pizza met bloemkoolkorst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(12)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de bloemkoolroosjes in delen in een blender. Schep alles in een kom.
  3. Voeg paneermeel, kaas, oregano, eitjes en zout en peper toe. Schep goed om.
  4. Bekleed een plaat met bakpapier. Schep er de bloemkool op en vorm een pizzabodem met de bolle kant van een soeplepel. Zet 20 minuten in de oven.
  5. Snijd intussen de groenten.
  6. Haal de bloemkoolkorst uit de oven. Besmeer met de tomatensaus en beleg met de groenten. Kruid met peper en zout en druppel er nog wat olijfolie over.
  7. Zet opnieuw in de oven voor 10 minuten. Bestrooi met de basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas. Serveer meteen.