De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pizza op de barbecue

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Vellen pizzadeeg Vel pizzadeeg2
Passata Passata200 ml ml
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje1 bosjes bosje
Gerookte ham Gerookte ham4 sneetjes sneetje
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
4
Rucola Rucola1 bosjes bosje
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
40 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Pizza op de barbecue

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(37)

Bereiding

 

  1. Roer de passata los met de look en de sjalotjes. Kruid met peper en zout.
  2. Rol het deeg uit. Smeer één kant van het deeg in met olijfolie en leg het met de geoliede kant op een vel aluminiumfolie. Leg op de barbecue, doe het deksel dicht
    en check regelmatig of de onder- en bovenkant lichtjes bruin begint te worden. 
  3. Bestrijk de bovenkant met de passata en beleg verder met
    de ham, lente-uitjes en de Parmezaanse kaas. Bedruppel met olijfolie. Leg de pizza opnieuw op de barbecue, sluit het deksel of dek af met folie en laat bakken tot de kaas smelt.
  4. Haal de pizza van de barbecue en werk af met de rucola en het basilicum. Serveer meteen.