Pladijsfilet met een korstje, puree, erwten en wortelen

Pladijsfilet met een korstje, puree, erwten en wortelen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Warm de oven voor op 190 °C.

  2. Maak het korstje: meng alle ingrediënten en verdeel ze zorgvuldig over de pladijsfilets. Schik de filets in een ovenschaal en gaar 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Warm de aardappelpuree op zoals op de verpakking aangeduid staat.

  4. Stoof de sjalot aan in de boter en voeg er de uitgelekte erwten en wortelen bij. Laat warm stoven en werk af met peper en zout.

  5. Voor de saus:Laat de bouillon inkoken met de witte wijn tot deze gereduceerd is tot de helft en werk af met de olijfolie. Warm er de kruidenkaas bij en bind naar believen met de sausbinder.

  6. Presenteer de pladijsfilets met de puree en de gestoofde groenten.

  7. Werk af met de saus en basilicumblaadjes.