De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pladijsfilet met een korstje, puree, erwten en wortelen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Dubbele pladijsfilets Dubbele pladijsfilet4
Aardappelpuree Aardappelpuree500 g g
Erwten en wortelen Erwten en wortelen420 g g
Groentebouillon Groentebouillon350 ml ml
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden100 g g
Witte wijn Witte wijn1 dl dl
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Boter Boter150 g g
Sjalotten Sjalot
(fijngehakt)
1
Sausbinder Sausbinder
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Peper Peper
Zout Zout

Voor het korstje

Paneermeel Paneermeel100 g g
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden200 g g
Pesto Pesto
(groene)
100 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1

Pladijsfilet met een korstje, puree, erwten en wortelen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(5)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 190 °C.
  2. Maak het korstje: meng alle ingrediënten en verdeel ze zorgvuldig over de pladijsfilets. Schik de filets in een ovenschaal en gaar 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Warm de aardappelpuree op zoals op de verpakking aangeduid staat.
  4. Stoof de sjalot aan in de boter en voeg er de uitgelekte erwten en wortelen bij. Laat warm stoven en werk af met peper en zout.
  5. Voor de saus:Laat de bouillon inkoken met de witte wijn tot deze gereduceerd is tot de helft en werk af met de olijfolie. Warm er de kruidenkaas bij en bind naar believen met de sausbinder.
  6. Presenteer de pladijsfilets met de puree en de gestoofde groenten.
  7. Werk af met de saus en basilicumblaadjes.