Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Dubbele pladijsfilets Dubbele pladijsfilet | 4 | |
Aardappelpuree Aardappelpuree | 500 g g | |
Erwten en wortelen Erwten en wortelen | 420 g g | |
Groentebouillon Groentebouillon | 350 ml ml | |
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden | 100 g g | |
Witte wijn Witte wijn | 1 dl dl | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | |
Boter Boter | 150 g g | |
Sjalotten
Sjalot (fijngehakt) | 1 | |
Sausbinder Sausbinder | ||
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor het korstje
Paneermeel Paneermeel | 100 g g | |
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden | 200 g g | |
Pesto
Pesto (groene) | 100 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPladijsfilet met een korstje, puree, erwten en wortelen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Warm de oven voor op 190 °C.
- Maak het korstje: meng alle ingrediënten en verdeel ze zorgvuldig over de pladijsfilets. Schik de filets in een ovenschaal en gaar 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Warm de aardappelpuree op zoals op de verpakking aangeduid staat.
- Stoof de sjalot aan in de boter en voeg er de uitgelekte erwten en wortelen bij. Laat warm stoven en werk af met peper en zout.
- Voor de saus:Laat de bouillon inkoken met de witte wijn tot deze gereduceerd is tot de helft en werk af met de olijfolie. Warm er de kruidenkaas bij en bind naar believen met de sausbinder.
- Presenteer de pladijsfilets met de puree en de gestoofde groenten.
- Werk af met de saus en basilicumblaadjes.