De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pollo alla cacciatora

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Braadkippen Braadkip1
Rode wijn Rode wijn
(Chianti)
200 ml ml
Teentjes knoflook Teentje knoflook6
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Gepelde tomaten Gepelde tomaten400 ml ml
Wortelen Wortel2
Zwarte olijven Zwarte olijf
(ontpit)
80 g g
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie3
Tarwebloem Tarwebloem
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Pollo alla cacciatora

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:00 u.
(0)

Bereiding

  1. Snij de kip in stukken en kruid met peper en zout. Leg ze in een grote schaal, pers er de helft van de lookteentjes bij en giet er de Chianti bij. Dek de schaal af en laat een paar uur marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kip uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenrol. Bewaar de marinade. Bestrooi de stukken kip met wat bloem. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Haal uit de pan.
  3. Pers de resterende lookteentjes en bak ze samen met de ui in dezelfde pan glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en laat even meebakken. Voeg de marinade toe en roer goed door. Doe er de groene selder, de wortel, de ansjovisfilets en de zwarte olijven bij en laat alles nog een paar minuten pruttelen. Giet de saus in een grote ovenschaal en leg er de kip in. Dek de ovenschaal af met twee laagjes aluminiumfolie en zet 1,5 uur in de oven.

TIP: Serveer met verse pasta of brood, én een glaasje Chianti.

Pollo alla cacciatora
2:00 u.

Pollo alla cacciatora

Ingrediënten

Braadkip
1
Rode wijn (Chianti)
200 ml
Teentje knoflook
6
Stengel selder (groene)
2
Ui (gesnipperd)
1
Gepelde tomaten
400 ml
Wortel
2
Zwarte olijf (ontpit)
80 g
Ansjovisfilet in olijfolie
3
Tarwebloem
Boter
Peper
Zout
Pollo alla cacciatora
2:00 u.

Step 1

Pollo alla cacciatora

  1. Snij de kip in stukken en kruid met peper en zout. Leg ze in een grote schaal, pers er de helft van de lookteentjes bij en giet er de Chianti bij. Dek de schaal af en laat een paar uur marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kip uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenrol. Bewaar de marinade. Bestrooi de stukken kip met wat bloem. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Haal uit de pan.
  3. Pers de resterende lookteentjes en bak ze samen met de ui in dezelfde pan glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en laat even meebakken. Voeg de marinade toe en roer goed door. Doe er de groene selder, de wortel, de ansjovisfilets en de zwarte olijven bij en laat alles nog een paar minuten pruttelen. Giet de saus in een grote ovenschaal en leg er de kip in. Dek de ovenschaal af met twee laagjes aluminiumfolie en zet 1,5 uur in de oven.

TIP: Serveer met verse pasta of brood, én een glaasje Chianti.

Braadkip: 1
Rode wijn (Chianti): 200 ml
Teentje knoflook: 6
Stengel selder (groene): 2
Ui (gesnipperd): 1
Gepelde tomaten: 400 ml
Wortel: 2
Zwarte olijf (ontpit): 80 g
Ansjovisfilet in olijfolie: 3
Tarwebloem
Boter
Peper
Zout
Pollo alla cacciatora

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Kiprolletjes met pizzavulling

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kiprolletjes met pizzavulling
60 min.
(2)
Kippenpasteitjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kippenpasteitjes
40 min.
(0)
Zweedse kip met rijst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zweedse kip met rijst
40 min.
(0)
Kippendijen uit de oven met olijven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kippendijen uit de oven met olijven
15 min.
(0)
Gevulde aubergines op z'n Turks

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevulde aubergines op z'n Turks
55 min.
(7)
Chicken pot pie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Chicken pot pie
1:15 u.
(1)
Broodschotel met kip en tomatensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Broodschotel met kip en tomatensaus
35 min.
(3)
Moussaka met een twist

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Moussaka met een twist
50 min.
(4)
Hasselback-kip met spinazie en feta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hasselback-kip met spinazie en feta
40 min.
(1)
Gratin met kippenchipolata

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gratin met kippenchipolata
30 min.
(14)
Kip uit het vuistje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kip uit het vuistje
40 min.
(0)
Quiche met chipolata en knapperige groentjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Quiche met chipolata en knapperige groentjes
55 min.
(1)
Gevulde puntpaprika's met kippengyros

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevulde puntpaprika's met kippengyros
30 min.
(18)
Gepofte zoete aardappel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gepofte zoete aardappel
30 min.
(2)
Gepaneerde kippenlapjes 'Grand-mère'

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gepaneerde kippenlapjes 'Grand-mère'
20 min.
(2)