
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Braadkippen Braadkip | 1 | ||
Rode wijn
Rode wijn (Chianti) | 200 ml ml | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 6 | ||
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 2 | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Gepelde tomaten Gepelde tomaten | 400 ml ml | ||
Wortelen Wortel | 2 | ||
Zwarte olijven
Zwarte olijf (ontpit) | 80 g g | ||
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie | 3 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | |||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPollo alla cacciatora
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de kip in stukken en kruid met peper en zout. Leg ze in een grote schaal, pers er de helft van de lookteentjes bij en giet er de Chianti bij. Dek de schaal af en laat een paar uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kip uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenrol. Bewaar de marinade. Bestrooi de stukken kip met wat bloem. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Haal uit de pan.
- Pers de resterende lookteentjes en bak ze samen met de ui in dezelfde pan glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en laat even meebakken. Voeg de marinade toe en roer goed door. Doe er de groene selder, de wortel, de ansjovisfilets en de zwarte olijven bij en laat alles nog een paar minuten pruttelen. Giet de saus in een grote ovenschaal en leg er de kip in. Dek de ovenschaal af met twee laagjes aluminiumfolie en zet 1,5 uur in de oven.
TIP: Serveer met verse pasta of brood, én een glaasje Chianti.