De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pollo alla cacciatora

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Braadkippen Braadkip1
Rode wijn Rode wijn
(Chianti)
200 ml ml
Teentjes knoflook Teentje knoflook6
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Gepelde tomaten Gepelde tomaten400 ml ml
Wortelen Wortel2
Zwarte olijven Zwarte olijf
(ontpit)
80 g g
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie3
Tarwebloem Tarwebloem
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Pollo alla cacciatora

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:00 u.
(10)

Bereiding

  1. Snij de kip in stukken en kruid met peper en zout. Leg ze in een grote schaal, pers er de helft van de lookteentjes bij en giet er de Chianti bij. Dek de schaal af en laat een paar uur marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kip uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenrol. Bewaar de marinade. Bestrooi de stukken kip met wat bloem. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Haal uit de pan.
  3. Pers de resterende lookteentjes en bak ze samen met de ui in dezelfde pan glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en laat even meebakken. Voeg de marinade toe en roer goed door. Doe er de groene selder, de wortel, de ansjovisfilets en de zwarte olijven bij en laat alles nog een paar minuten pruttelen. Giet de saus in een grote ovenschaal en leg er de kip in. Dek de ovenschaal af met twee laagjes aluminiumfolie en zet 1,5 uur in de oven.

TIP: Serveer met verse pasta of brood, én een glaasje Chianti.