De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pompelmoesyoghurtcake

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Margarine Margarine
(+ extra om vorm in te vetten)
30 g g
Pompelmoes Pompelmoes1
Tarwebloem Tarwebloem50 g g
Bakpoeder Bakpoeder5 g g
Magere yoghurt Magere yoghurt60 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker50 g g
Eieren Ei1

Pompelmoesyoghurtcake

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een cakevorm in met wat boter en bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier.
  2. Snijd de zeste van de pompelmoes en hak deze fijn. Pers de pompelmoes uit en meet voor 1 cake 80 ml af. Doe de bloem en bakpoeder in een kom en roer dit even om. Meng in een ruime mengkom de yoghurt, de suiker, het ei, het bak- en braadvet, de pompelmoeszeste en het pompelmoessap. Voeg rustig de bloem toe en roer tot alles goed gemengd is.
  3. Doe het deeg vervolgens in de ingevette bakvorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 45 tot 50 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (er mag geen deeg meer aan de prikker plakken). Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen. Serveer 2 dunne sneetjes cake per persoon.

Voedingswaardes per portie:

Energie: 190 kcal

Eiwitten: 4,2 g

Vetten: 7,8 g

Koolhydraten: 25,4 g

Recept ontwikkeld doorMarlies Verhelst, student voedings- en dieetkunde,

in opdracht van VIVES, in het kader van Week van de diëtist.