Pompoen-wortelsoep met fazantfilet

Pompoen-wortelsoep met fazantfilet
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Leg de pompoenblokjes voor de garnering in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in de oven gedurende 20 minuten tot de blokjes geroosterd zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen

  2. Maak de soep: Verhit de boter en stoof de ui, knoflook, de pompoenblokjes en de wortelblokjes gedurende 10 min aan. Overgiet dan met de gevogeltefond en water en laat gaar worden.

  3. Verhit 2 el van de boter in een pan en bak er de fazantfilets in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Laat dan even rusten onder aluminiumfolie.

  4. Bak in dezelfde pan de schoongemaakte paddenstoelen in de overige boter.

  5. Mix ondertussen de soep glad en werk af met de room. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Kook de tortelloni beetgaar in ruim gezouten water.

  7. Serveer de soep met daarbij de verschillende garnituren: de geroosterde pompoenblokjes, de gebakken paddenstoelen en de versneden fazantfilets. Werk af met de tortelloni, peper en enkele korianderblaadjes.