De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pompoen-wortelsoep met fazantfilet

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Fazantfilets Fazantfilet2
Paddenstoelenmix Paddenstoelenmix200 g g
Tortelloni Tortelloni250 g g
Butternutpompoenen Butternutpompoen
(in kleine blokjes, voor de afwerking)
100 g g
Boter Boter3 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de soep

Butternutpompoenen Butternutpompoen
(in blokjes)
400 g g
Wortelen Wortel
(in blokjes)
100 g g
Rode uien Rode ui
(gesnipperd)
1
Gevogeltefond Gevogeltefond4 dl dl
Water Water8 dl dl
Koriander Koriander
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gesnipperd)
1
Boter Boter1 el el
Kookroom Kookroom1 dl dl
Peper Peper
Zout Zout

Pompoen-wortelsoep met fazantfilet

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Leg de pompoenblokjes voor de garnering in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in de oven gedurende 20 minuten tot de blokjes geroosterd zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen
  2. Maak de soep: Verhit de boter en stoof de ui, knoflook, de pompoenblokjes en de wortelblokjes gedurende 10 min aan. Overgiet dan met de gevogeltefond en water en laat gaar worden.
  3. Verhit 2 el van de boter in een pan en bak er de fazantfilets in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Laat dan even rusten onder aluminiumfolie.
  4. Bak in dezelfde pan de schoongemaakte paddenstoelen in de overige boter.
  5. Mix ondertussen de soep glad en werk af met de room. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Kook de tortelloni beetgaar in ruim gezouten water.
  7. Serveer de soep met daarbij de verschillende garnituren: de geroosterde pompoenblokjes, de gebakken paddenstoelen en de versneden fazantfilets. Werk af met de tortelloni, peper en enkele korianderblaadjes.