De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pompoenchili

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rijst Rijst
(witte)
300 g g
Butternutpompoenen Butternutpompoen1
Wortelen Wortel
(in blokjes)
2
Rode paprika's Rode paprika
(in halve reepjes)
1
Uien Ui
(fijngesnipperd)
1
Chilipepers Chilipeper
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
4
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Water Water300 ml ml
Tomaten Tomaat
(in blik)
400 g g
Suiker Suiker1 el el
Witte bonen Witte bonen
(in tomatensaus)
720 ml ml
Zure room Zure room4 el el
Koriander Koriander15 g g

Pompoenchili

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(107)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil de butternut, haal er de pitjes uit en snijd in hapgrote blokjes.
  3. Doe een scheutje olie in een grote kookpot en stoof de ui, het pepertje en de knoflook aan. Voeg na 3 minuten de paprika en wortel toe. Voeg na 5 minuten de butternut toe.
  4. Voeg tomatenpuree toe en roerbak 5 minuten verder.
  5. Los de bouillon op in het hete water en voeg samen met de tomaten uit blik, de suiker en de bonen toe aan de kookpot. Laat 20 minuten pruttelen, of tot de groenten gaar zijn.
  6. Serveer de chili met de rijst, zure room en koriander.