
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rijst
Rijst (witte) | 300 g g | |
Butternutpompoenen Butternutpompoen | 1 | |
Wortelen
Wortel (in blokjes) | 2 | |
Rode paprika's
Rode paprika (in halve reepjes) | 1 | |
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 1 | |
Chilipepers
Chilipeper (fijngesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 4 | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | ||
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Water Water | 300 ml ml | |
Tomaten
Tomaat (in blik) | 400 g g | |
Suiker Suiker | 1 el el | |
Witte bonen
Witte bonen (in tomatensaus) | 720 ml ml | |
Zure room Zure room | 4 el el | |
Koriander Koriander | 15 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPompoenchili
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Schil de butternut, haal er de pitjes uit en snijd in hapgrote blokjes.
- Doe een scheutje olie in een grote kookpot en stoof de ui, het pepertje en de knoflook aan. Voeg na 3 minuten de paprika en wortel toe. Voeg na 5 minuten de butternut toe.
- Voeg tomatenpuree toe en roerbak 5 minuten verder.
- Los de bouillon op in het hete water en voeg samen met de tomaten uit blik, de suiker en de bonen toe aan de kookpot. Laat 20 minuten pruttelen, of tot de groenten gaar zijn.
- Serveer de chili met de rijst, zure room en koriander.