
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 300 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 2 el el | |
Suiker Suiker | 300 g g | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 1 dl dl | |
Eieren Ei | 2 | |
Melk Melk | 2 dl dl | |
Pompoenen
Pompoen (in blokjes) | 300 g g | |
Water Water | 0,5 l l | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 3 el el | |
Poedersuiker
Poedersuiker (uit eigen keuken) | 6 el el | |
Hagelslag Hagelslag | ||
Vetersnoep
Vetersnoep (in stukjes van 3 cm gesneden) | ||
Gekleurde chocoladesnoepjes Gekleurde chocoladesnoepjes |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPompoenmuffins
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Leg 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm.
- Kook de pompoenblokjes gaar in water, giet af en pureer glad met een staafmixer. Meng de bloem met het bakpoeder en de suiker.
- Roer in een andere kom de olie, eieren en melk door elkaar en roer er de pompoenpuree en honing door. Spatel het bloemmengsel door het pompoenmengsel en schep het in de vormpjes. Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
- Maak een glazuur met de poedersuiker en wat water. Dip de muffins in het glazuur, dip ze daarna in de hagelslag. Prik 8 gaatjes in de muffins. Steek aan elke kant 4 vetersnoepjes in de gaatjes en maak oogjes met twee chocoladesnoepjes.