De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pompoenmuffins

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem300 g g
Bakpoeder Bakpoeder2 el el
Suiker Suiker300 g g
Zonnebloemolie Zonnebloemolie1 dl dl
Eieren Ei2
Melk Melk2 dl dl
Pompoenen Pompoen
(in blokjes)
300 g g
Water Water0,5 l l
Vloeibare honing Vloeibare honing3 el el
Poedersuiker Poedersuiker
(uit eigen keuken)
6 el el
Hagelslag Hagelslag
Vetersnoep Vetersnoep
(in stukjes van 3 cm gesneden)
Gekleurde chocoladesnoepjes Gekleurde chocoladesnoepjes

Pompoenmuffins

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(36)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm.
  2. Kook de pompoenblokjes gaar in water, giet af en pureer glad met een staafmixer. Meng de bloem met het bakpoeder en de suiker.
  3. Roer in een andere kom de olie, eieren en melk door elkaar en roer er de pompoenpuree en honing door. Spatel het bloemmengsel door het pompoenmengsel en schep het in de vormpjes. Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  4. Maak een glazuur met de poedersuiker en wat water. Dip de muffins in het glazuur, dip ze daarna in de hagelslag. Prik 8 gaatjes in de muffins. Steek aan elke kant 4 vetersnoepjes in de gaatjes en maak oogjes met twee chocoladesnoepjes.