De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pompoensoep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Preistengels Preistengel2
Uien Ui2
Wortelen Wortel3
Aardappelen Aardappel2
Pompoenen Pompoen
(butternut of klein formaat)
1
Water Water1,5 l l
Groentebouillon Groentebouillon3 blokjes blokje
Kookroom Kookroom
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor pimp 1

Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet150 g g
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el

Voor pimp 2

Geroosterde pompoenpitten Geroosterde pompoenpitten2 el el
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
50 g g

Voor pimp 3

Gorgonzola Gorgonzola4 el el
Bieslook Bieslook
(gehakt)
2 el el

Pompoensoep

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(147)

Bereiding

  1. Smelt een klontje boter in een diepe pan en stoof hierin de grof gesneden soepgroenten aan.
  2. Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaden en snijd in stukken.
  3. Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Doe er de pompoenblokjes bij en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureer de soep met een staafmixer, kruid eventueel nog bij met peper en zout en roer er de room door.

PIMP 1:Pocheer blokjes kabeljauw of andere witte vis in de gegaarde soep en werk af met gehakte peterselie.

PIMP 2:Bestrooi de soep met geroosterde pompoenpitten en krokant gebakken spekblokjes.

PIMP 3:Roer een flinke lepel gorgonzola door de soep en werk nog af met bieslook.

TIP: Bewaar de pompoenpitten en rooster ze krokant in een hete koekenpan. Kruid met zout en strooi over de soep.