Pompoensoep

Pompoensoep
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Smelt een klontje boter in een diepe pan en stoof hierin de grof gesneden soepgroenten aan.

  2. Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaden en snijd in stukken.

  3. Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Doe er de pompoenblokjes bij en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Pureer de soep met een staafmixer, kruid eventueel nog bij met peper en zout en roer er de room door.

  5. PIMP 1:Pocheer blokjes kabeljauw of andere witte vis in de gegaarde soep en werk af met gehakte peterselie.

    PIMP 2:Bestrooi de soep met geroosterde pompoenpitten en krokant gebakken spekblokjes.

    PIMP 3:Roer een flinke lepel gorgonzola door de soep en werk nog af met bieslook.

    TIP: Bewaar de pompoenpitten en rooster ze krokant in een hete koekenpan. Kruid met zout en strooi over de soep.