
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Preistengels Preistengel | 2 | |
Uien Ui | 2 | |
Wortelen Wortel | 3 | |
Aardappelen Aardappel | 2 | |
Pompoenen
Pompoen (butternut of klein formaat) | 1 | |
Water Water | 1,5 l l | |
Groentebouillon Groentebouillon | 3 blokjes blokje | |
Kookroom Kookroom | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor pimp 1
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 150 g g | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el |
Voor pimp 2
Geroosterde pompoenpitten Geroosterde pompoenpitten | 2 el el | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 50 g g |
Voor pimp 3
Gorgonzola Gorgonzola | 4 el el | |
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPompoensoep
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Smelt een klontje boter in een diepe pan en stoof hierin de grof gesneden soepgroenten aan.
- Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaden en snijd in stukken.
- Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Doe er de pompoenblokjes bij en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer, kruid eventueel nog bij met peper en zout en roer er de room door.
PIMP 1:Pocheer blokjes kabeljauw of andere witte vis in de gegaarde soep en werk af met gehakte peterselie.
PIMP 2:Bestrooi de soep met geroosterde pompoenpitten en krokant gebakken spekblokjes.
PIMP 3:Roer een flinke lepel gorgonzola door de soep en werk nog af met bieslook.
TIP: Bewaar de pompoenpitten en rooster ze krokant in een hete koekenpan. Kruid met zout en strooi over de soep.