
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Preistengels Preistengel | 2 | ||
Uien Ui | 2 | ||
Wortelen Wortel | 3 | ||
Aardappelen Aardappel | 2 | ||
Pompoenen
Pompoen (butternut of klein formaat) | 1 | ||
Water Water | 1,5 l l | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 3 blokjes blokje | ||
Kookroom Kookroom | |||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor pimp 1
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 150 g g | ||
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el |
Voor pimp 2
Geroosterde pompoenpitten Geroosterde pompoenpitten | 2 el el | ||
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 50 g g |
Voor pimp 3
Gorgonzola Gorgonzola | 4 el el | ||
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPompoensoep
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Smelt een klontje boter in een diepe pan en stoof hierin de grof gesneden soepgroenten aan.
- Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaden en snijd in stukken.
- Giet de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Doe er de pompoenblokjes bij en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer, kruid eventueel nog bij met peper en zout en roer er de room door.
PIMP 1:Pocheer blokjes kabeljauw of andere witte vis in de gegaarde soep en werk af met gehakte peterselie.
PIMP 2:Bestrooi de soep met geroosterde pompoenpitten en krokant gebakken spekblokjes.
PIMP 3:Roer een flinke lepel gorgonzola door de soep en werk nog af met bieslook.
TIP: Bewaar de pompoenpitten en rooster ze krokant in een hete koekenpan. Kruid met zout en strooi over de soep.