
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 3 | ||
Wortelen
Wortel (in plakjes) | 500 g g | ||
Gember
Gember (geraspt) | 3 cm cm | ||
Uien
Ui (grof gehakt) | 2 | ||
Aardappelen
Aardappel (geschild & in blokjes) | 1 | ||
Sinaasappelsap Sinaasappelsap | 250 ml ml | ||
Water Water | 1,5 l l | ||
Tijm Tijm | 4 takjes takje | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | ||
Kookroom Kookroom | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPrei- wortelsoep
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de ui glazig in olijfjolie. Voeg de wortel, de prei en de gember toe en roerbak 2 minuten mee. Kruid met peper en zout. Los de bouillonblokjes op in heet water en giet, samen met het sinaasappelsap, bij de groenten. Voeg de takjes tijm toe en breng aan de kook.
- Voeg, zodra de soep kookt, de aardappelblokjes toe, zet het deksel op de pan en laat op een laag vuur 20 minuten pruttelen.
- Verwijder de takjes tijm uit de soep en mix de soep glad. Laat volledig afkoelen en vries in. Ontdooi de soep in de koelkast. Warm opnieuw op en werk af met de peterselie en de room.