De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Preirolletjes met gerookte zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Preistengels Preistengel
(alleen het wit, ca. 10 cm)
8
Gerookte zalm Gerookte zalm500 g g
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas150 g g
Bloemkolen Bloemkool
(klein)
1
Melk Melk
(of plantaardig alternatief)
80 - 100 ml ml
Nootmuskaat Nootmuskaat
Peper Peper
Dille Dille
(verse, optioneel)
Lente-uitjes Lente-ui
(fijngesneden)
1 bosjes bosje

Preirolletjes met gerookte zalm

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(16)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de prei beetgaar in een grote kookpot.
  3. Kook of stoom ondertussen ook de bloemkoolroosjes gaar.
  4. Wikkel de plakjes gerookte zalm om de prei en schik in een ovenschaal.
  5. Mix de bloemkool fijn met een staafmixer. Meng er de geraspte kaas (100 g), de lente-ui en de melk onder tot je een smeuïge dikke ‘saus’ krijgt. Breng op smaak met nootmuskaat, dille & peper. Zout is niet nodig aangezien de gerookte zalm al behoorlijk zout is.
  6. Giet de bloemkoolsaus over de prei-zalmrolletjes.
  7. Werk af met de overige geraspte kaas.
  8. Gratineer 10 à 15 minuten in de oven.

TIP: Serveer met ovengebakken krielaardappeltjes in de schil!

Witloofrolletjes, dat kent iedereen. Maar preirolletjes, da’s al een pak creatiever! Dit lichte recept vult wel, maar ligt niet als een blok op je maag. Bovendien zit de gerookte zalm vol gezonde vetten*. Da’s goed voor je hart en bloedvaten**, maar ook voor je bovenkamer***. En dan ga je al snel straffe stoten uithalen. Een vlucht overnemen terwijl de piloot een powernapke doet, bijvoorbeeld. Of een vroege vlucht placeren in de Ronde.

Nog meer zin gekregen om te eten zoals de mannen van de Wolfpack? Ontdek hier alle recepten van Marije Jongedijk, nutritioniste bij Deceuninck - Quick-Step.

*Zalm bevat een bron van eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur (omega-3-vetzuren) en is rijk aan onverzadigde vetzuren.
**Eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur dragen bij tot de normale werking van het hart. De vervanging van verzadigde vetten door onverzadigde vetten in de voeding draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (MUFA en PUFA zijn onverzadigde vetten).
***Docosahexaeenzuur draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie.