De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Preischotel met gehakt

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel1 kg kg
Gemengd gehakt Gemengd gehakt500 g g
Preistengels Preistengel2
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler70 g g
Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Melk Melk
Boter Boter

Preischotel met gehakt

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(110)

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in gezouten water, pureer ze en breng ze op smaak met een klontje boter en wat melk. Kruid de puree met peper en zout.
  2. Snijd de prei in stukjes, was ze en laat ze goed uitlekken.
  3. Versnipper de ui en een teentje knoflook en bak ze glazig in een klontje boter. Voeg het gehakt toe en bak het gaar. Voeg ook de prei toe en laat het zachtjes stoven. Kruid alles af met peper en zout naar smaak.
  4. Doe het gehakt met prei in een ovenschotel en bedek het met de aardappelpuree. Strooi er wat kaas over en laat het geheel in een oven van 180 °C opwarmen. Zet op het einde even de grill aan om een mooi korstje te krijgen.