Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen Aardappel | 1 kg kg | |
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 500 g g | |
Preistengels Preistengel | 2 | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 70 g g | |
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Melk Melk | ||
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPreischotel met gehakt
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de aardappelen in gezouten water, pureer ze en breng ze op smaak met een klontje boter en wat melk. Kruid de puree met peper en zout.
- Snijd de prei in stukjes, was ze en laat ze goed uitlekken.
- Versnipper de ui en een teentje knoflook en bak ze glazig in een klontje boter. Voeg het gehakt toe en bak het gaar. Voeg ook de prei toe en laat het zachtjes stoven. Kruid alles af met peper en zout naar smaak.
- Doe het gehakt met prei in een ovenschotel en bedek het met de aardappelpuree. Strooi er wat kaas over en laat het geheel in een oven van 180 °C opwarmen. Zet op het einde even de grill aan om een mooi korstje te krijgen.