
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Preiwitten
Preiwit (+ extra groen) | 4 | |
Aardappelen Aardappel | 4 | |
Bieslook
Bieslook (fijngesneden) | 2 el el | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 l l | |
Kookroom Kookroom | 150 ml ml | |
Currypoeder Currypoeder | 1 tl tl | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 100 g g | |
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPreisoep met spek
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Fruit de sjalot met de geperste look in een scheutje olijfolie. Voeg de prei toe en bak even mee.
Kruid met het currypoeder. Voeg de aardappelen en kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. - Bak ondertussen het spek in een droge koekenpan krokant. Voeg het groen van de prei toe en bak kort mee.
Giet de room bij de soep en mix glad. - Schep de soep in borden of kommen. Verdeel er het krokant gebakken spek met de prei over en werk af met de bieslook.