De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Preisoep met spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Preiwitten Preiwit
(+ extra groen)
4
Aardappelen Aardappel4
Bieslook Bieslook
(fijngesneden)
2 el el
Kippenbouillon Kippenbouillon1 l l
Kookroom Kookroom150 ml ml
Currypoeder Currypoeder1 tl tl
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
100 g g
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie

Preisoep met spek

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(525)

Bereiding

 

  1. Fruit de sjalot met de geperste look in een scheutje olijfolie. Voeg de prei toe en bak even mee.
    Kruid met het currypoeder. Voeg de aardappelen en kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Bak ondertussen het spek in een droge koekenpan krokant. Voeg het groen van de prei toe en bak kort mee.
    Giet de room bij de soep en mix glad. 
  3. Schep de soep in borden of kommen. Verdeel er het krokant gebakken spek met de prei over en werk af met de bieslook.