Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hespengebraad Hespengebraad | 700 - 800 g g | |
Boter Boter | 100 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 3 | |
Mosterd Mosterd | 120 g g | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 20 g g | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 1 dl dl | |
Paprika's Paprika | 500 g g | |
Krielaardappelen Krielaardappel | 400 g g | |
Sjalotten Sjalot | 4 | |
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | |
Vermout
Vermout (witte) | 1 dl dl | |
Passata Passata | 4 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listProvençaals hespengebraad
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Warm de oven voor op 180°C.
- Meng de mosterd met de look, rozemarijn en honing. Breng deze mix aan op het varkensgebraad.
- Smelt de boter in een braadschaal en kleur het gebraad aan alle kanten aan. Bedek met aluminiumfolie en gaar verder in de oven gedurende 25 min.
- Reinig intussen de paprika’s en snijd in gelijke reepjes, reinig de sjalotten en snijd in 2 en halveer de krieltjes.
- Schik de groenten bij het vlees en draai dit ondertussen. Bak nog 20 min verder in de oven.
- Haal het vlees uit de pan en laat 10 min rusten onder aluminiumfolie. Verwijder ook de groenten en houd deze warm.
- Verwijder het vet uit de braadpan en deglaceer vervolgens met de vermout en het bouillonblokje. Werk de saus af met de passata.
- Snijd het gebraad in plakjes en presenteer met de groenten. Werk af met de saus en wat rozemarijnblaadjes.