
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hespengebraad Hespengebraad | 700 - 800 g g | ||
Boter Boter | 100 g g | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 3 | ||
Mosterd Mosterd | 120 g g | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 20 g g | ||
Vloeibare honing Vloeibare honing | 1 dl dl | ||
Paprika's Paprika | 500 g g | ||
Krielaardappelen Krielaardappel | 400 g g | ||
Sjalotten Sjalot | 4 | ||
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | ||
Vermout
Vermout (witte) | 1 dl dl | ||
Passata Passata | 4 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listProvençaals hespengebraad
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Warm de oven voor op 180°C.
- Meng de mosterd met de look, rozemarijn en honing. Breng deze mix aan op het varkensgebraad.
- Smelt de boter in een braadschaal en kleur het gebraad aan alle kanten aan. Bedek met aluminiumfolie en gaar verder in de oven gedurende 25 min.
- Reinig intussen de paprika’s en snijd in gelijke reepjes, reinig de sjalotten en snijd in 2 en halveer de krieltjes.
- Schik de groenten bij het vlees en draai dit ondertussen. Bak nog 20 min verder in de oven.
- Haal het vlees uit de pan en laat 10 min rusten onder aluminiumfolie. Verwijder ook de groenten en houd deze warm.
- Verwijder het vet uit de braadpan en deglaceer vervolgens met de vermout en het bouillonblokje. Werk de saus af met de passata.
- Snijd het gebraad in plakjes en presenteer met de groenten. Werk af met de saus en wat rozemarijnblaadjes.