Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Vogelnestjes Vogelnestje | 4 | |
Voorgekookte aardappelschijfjes Voorgekookte aardappelschijfjes | 500 g g | |
Boter Boter | 50 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Sjalotten
Sjalot (groot formaat) | 1 | |
Rode paprika's Rode paprika | 2 | |
Gele paprika's Gele paprika | 2 | |
Groene paprika's Groene paprika | 2 | |
Rode wijn Rode wijn | 2 dl dl | |
Passata Passata | 6 dl dl | |
Boter Boter | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listProvençaals vogelnestje met krokante aardappelschijfjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven en de friteuse voor op 180 °C.
- Warm de boter in een pan en schik er de vogelnestjes in. Plaats in de oven en bak gedurende 10 min.
- Voor de saus:Snijd de sjalot in fijne ringen. Reinig de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in gelijke reepjes. Stoof de sjalotringen aan in boter en voeg er de paprikareepjes bij. Laat doorstoven, maar niet kleuren. Bevochtig met rode wijn en laat even inkoken. Giet er vervolgens de passata bij en laat nog even doorkoken tot de paprika zacht is.
- Frituur de aardappelschijfjes goudgeel of bak ze in olijfolie in een koekenpan.
- Schik de saus met een vogelnestje erop. Presenteer er de aardappelschijfjes bij en werk af met wat grof zout en peper uit de molen en eventueel gedroogde oregano.