Provençaals vogelnestje met krokante aardappelschijfjes

Provençaals vogelnestje met krokante aardappelschijfjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven en de friteuse voor op 180 °C.

  2. Warm de boter in een pan en schik er de vogelnestjes in. Plaats in de oven en bak gedurende 10 min.

  3. Voor de saus:Snijd de sjalot in fijne ringen. Reinig de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in gelijke reepjes. Stoof de sjalotringen aan in boter en voeg er de paprikareepjes bij. Laat doorstoven, maar niet kleuren. Bevochtig met rode wijn en laat even inkoken. Giet er vervolgens de passata bij en laat nog even doorkoken tot de paprika zacht is.

  4. Frituur de aardappelschijfjes goudgeel of bak ze in olijfolie in een koekenpan.

  5. Schik de saus met een vogelnestje erop. Presenteer er de aardappelschijfjes bij en werk af met wat grof zout en peper uit de molen en eventueel gedroogde oregano.