De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Provençaals vogelnestje met krokante aardappelschijfjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Vogelnestjes Vogelnestje4
Voorgekookte aardappelschijfjes Voorgekookte aardappelschijfjes500 g g
Boter Boter50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Sjalotten Sjalot
(groot formaat)
1
Rode paprika's Rode paprika2
Gele paprika's Gele paprika2
Groene paprika's Groene paprika2
Rode wijn Rode wijn2 dl dl
Passata Passata6 dl dl
Boter Boter50 g g

Provençaals vogelnestje met krokante aardappelschijfjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven en de friteuse voor op 180 °C.
  2. Warm de boter in een pan en schik er de vogelnestjes in. Plaats in de oven en bak gedurende 10 min.
  3. Voor de saus:Snijd de sjalot in fijne ringen. Reinig de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in gelijke reepjes. Stoof de sjalotringen aan in boter en voeg er de paprikareepjes bij. Laat doorstoven, maar niet kleuren. Bevochtig met rode wijn en laat even inkoken. Giet er vervolgens de passata bij en laat nog even doorkoken tot de paprika zacht is.
  4. Frituur de aardappelschijfjes goudgeel of bak ze in olijfolie in een koekenpan.
  5. Schik de saus met een vogelnestje erop. Presenteer er de aardappelschijfjes bij en werk af met wat grof zout en peper uit de molen en eventueel gedroogde oregano.