De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Provençaalse mosselen met pasta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tagliatelle Tagliatelle350 g g
Mosselen Mosselen
(schoongemaakt)
3 kg kg
Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd)
250 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Basilicum Basilicum4 takjes takje
Tijm Tijm4 takjes takje
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Bieslook Bieslook
(gehakt)
2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Provençaalse mosselen met pasta

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(21)

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot en bak de ui glazig. Voeg de look, de kerstomaten en de tijm toe. Kruid met wat peper en zout en roer alles goed door elkaar.
  2. Doe er de mosselen bij en draai het vuur hoog. Leg het deksel op de pot en laat een 10-tal minuten koken tot alle mosselen opengaan. Schud de pot af en toe stevig op.
  3. Giet de pasta af en schep in een schaal. Schep er de mosselen, groenten en wat kookvocht op en bestrooi met de peterselie en bieslook. Werk af met enkele blaadjes basilicum.