De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pull apart bread met kaas en spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Witte boerenbroden Wit boerenbrood1
Spek Spek
(provençaalse marinade)
200 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Mozzarella Mozzarella
(geraspt)
6 el el
Basilicum Basilicum
(gehakt)
3 el el
Boter Boter
(gesmolten)
3 el el
Mayonaise Mayonaise2 el el
Zure room Zure room2 el el
Paprikapoeder Paprikapoeder0,5 tl tl
Bieslook Bieslook
(gehakt)
1 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
0,5
Peper Peper
Zout Zout

Pull apart bread met kaas en spek

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(7)

Bereiding

  1. Snij het brood verticaal kruiselings in zodat er een raster ontstaat, maar blijf 3 cm van de bodem.
  2. Bak de plakjes spek goudbruin op de barbecue. Snij ze in hapklare reepjes.
  3. Meng de zure room met de mayonaise, look en de bieslook tot een dressing en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
  4. Verdeel de geraspte kaas, de basilicum en de ui tussen de openingen van het brood en bestrooi met de reepjes spek. Bedruppel eerst met de gesmolten boter, dan met de dressing.
  5. Wikkel het brood in aluminiumfolie en leg 15 à 20 minuten, indirect, op de barbecue of leg het brood in een voorverwarmde oven van 180°C. Heerlijk voor bij de aperitief of als bijgerecht.