Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Witte boerenbroden Wit boerenbrood | 1 | |
Spek
Spek (provençaalse marinade) | 200 g g | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Mozzarella
Mozzarella (geraspt) | 6 el el | |
Basilicum
Basilicum (gehakt) | 3 el el | |
Boter
Boter (gesmolten) | 3 el el | |
Mayonaise Mayonaise | 2 el el | |
Zure room Zure room | 2 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 0,5 tl tl | |
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 1 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 0,5 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPull apart bread met kaas en spek
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij het brood verticaal kruiselings in zodat er een raster ontstaat, maar blijf 3 cm van de bodem.
- Bak de plakjes spek goudbruin op de barbecue. Snij ze in hapklare reepjes.
- Meng de zure room met de mayonaise, look en de bieslook tot een dressing en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
- Verdeel de geraspte kaas, de basilicum en de ui tussen de openingen van het brood en bestrooi met de reepjes spek. Bedruppel eerst met de gesmolten boter, dan met de dressing.
- Wikkel het brood in aluminiumfolie en leg 15 à 20 minuten, indirect, op de barbecue of leg het brood in een voorverwarmde oven van 180°C. Heerlijk voor bij de aperitief of als bijgerecht.