
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eendenborstfilets Eendenborstfilet | 800 g g | |
Suiker Suiker | 2 el el | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 2 el el | |
Ketchup Ketchup | 2 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 el el | |
Zout Zout | 0,5 el el | |
Appelsap Appelsap | 5 cl cl | |
Whisky Whisky | 5 cl cl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPulled duck
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de suiker met de honing, de ketchup, het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout.
- Maak ondiepe insnijdingen in de vetrand van de eendenborstfilet. Besmeer de filets met de marinade.
- Leg het vlees met de velkant naar beneden in een ovenschaal. Schenk het appelsap en de whisky in de schaal (niet op het vlees) en dek af met aluminiumfolie. Zet het vlees 2 uur in de oven. Schenk er eventueel nog wat appelsap en whiskey bij als het vocht teveel verdampt is. Zet nog 1 uur verder in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en giet het vocht in een potje. Dit kun je bewaren om er later aardappeltjes in te bakken.
- Trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
TIP: Lekker met kant-en-klare slaatjes, sausjes en broodjes. Zet alles in kleine kommetjes op tafel en laat iedereen zichzelf bedienen.